Zsidós neve miatt megvertek és kiraboltak egy párizsi Uber-sorfőrt

A hajánál fogva rángatták ki a kocsijából, eszméletlenre verték, majd elvették a tárcáját, az ékszereit, a szemüvegét és a cipőjét, s végül elhajtottak az autójával – mondja Israel Hai. Szerinte zsidós neve miatt támadt rá a tíz fiatal — írja a JTA zsidó hírügynökség.

A 33 éves Uber-sofőr szerint antiszemita bűncselekmény áldozata lett. Úgy véli, támadói a zsidósan hangzó neve miatt szemelhették ki.

Csütörtök reggel kapta a fuvart az Uber-alkalmazás segítségével a Párizs közelében lévő Clichy Sous-Bois-ból. Az applikációban az utasok és a sofőr egymás nevét is látja már előre.

A megjelölt helyen egy fiatal férfi várta, aki tíz társával körbevette az autót. Egyikük azt mondta:

„Israel, te büdös zsidó, tele vagy pénzzel, most elvesszük!”

A támadók, akik közül páran maszkot viseltek, a hajánál fogva rángatták ki a kocsiból, botokkal, ököllel eszméletlenre verték, majd elvették a tárcáját, az ékszereit, a szemüvegét. Még a cipőjét is leszedték, majd elhajtottak a kocsijával.

Véres fejjel, mezítláb kért segítséget az arra járóktól, hogy vigyék be a rendőrségre, ahonnan kórházba vitték. Könnyebben sérült, agyrázkódást kapott.

Szülei panaszt tettek a rendőrségen és az antiszemitizmust figyelő francia hivatalnál.

Az EP-választás ezúttal a zsidóság biztonságáról is szól – Neokohn

Ezúttal valóban sorskérdésekről szavazunk. A zsidóságnak is meg kell fontolnia, milyen Európában látja a jövőjet – ha egyáltalán még látja azt. Veszprémy László Bernát írása.