Epstein öngyilkossága: jöhetnek a konspirációs elméletek

Egyelőre annyi biztos, hogy holtan találták a cellájában. Jeffrey Epstein azonban olyan magas szintű kapcsolatokkal rendelkezett, hogy nem lenne csoda, ha beindulnának az összeesküvési mémek.

A szexuális abúzussal és kiskorúak szexkereskedelmi hálózatának fenntartásával vádolt Jeffrey Epsteint holtan találták a New York-i Metropolitan börtön cellájában. A 66 éves milliárdos holttestére helyi idő szerint reggel fél 8-kor bukkantak rá. Epstein felakasztotta magát.

Ez azért is különös, mert egyrészt ez az ország egyik legbiztonságosabb börtöne, másrészt egy nemrégiben történt öngyilkossági kísérlete miatt még külön, folyamatos megfigyelés alatt is állt. A férfi július végén próbálkozott ezzel, de akkor csak súlyos sérüléseket szenvedett, és azonnal kórházba szállították.

Mint arról beszámoltunk, az üzletember 2001 és 2005 között 13-17 éves lányokból álló szexkereskedő hálózatot hozott létre, utcákon és plázákban vadásztatott magának legtöbbször 14 év körüli lányokat. A lányokat a férfi szexuális aktusokra kényszerítette, majd fizetett nekik 200 dollárt. Ezután a lányokat megfizette, hogy szervezzenek be újabb lányokat. Így gyakorlatilag a saját áldozatait tette madámokká.

https://neokohn.hu/2019/07/15/az-epstein-ugy-a-szonyeg-ala-soport-szegyen/

Epsteint 2007-ben Floridában egyszer már elítélték prostitúció elősegítéséért, de csupán 13 hónap börtönre ítélték, ugyanis vádalkut kötött. A vádalkut megkötő ügyészek egyike Alexander Acosta volt, a Trump-kormányzat munkaügyi minisztere, aki emiatt néhány héttel ezelőtt lemondásra is kényszerült. Amikor lemondása előtt Acostát az újságírók erről faggatták, a miniszter csak annyit mondott: Epstein titkosszolgálati ember volt, de részletekbe ő sem kívánt bocsátkozni.

Az amerikai politikai és üzleti elitet jól ismerő milliárdos, akinek a rendezvényeit Bill Clinton ugyanúgy látogatta, mint Donald Trump, állítólag azért tudott megegyezni a bírósággal, mert a titkosszolgálatoknak kiteregette nagy hatalmú emberek szennyesét.

Jeffrey Epstein váltig tagadta a vádakat, július végi öngyilkossági kísérlete is azután történt, hogy a bíróság elutasította óvadék fejében történő szabadlábra helyezését, mondván, „veszélyt jelent másokra és a társadalomra.” Ezzel a bíróság elfogadta az államügyészség érvét, hogy Epstein esetében rendkívül nagy a szökés veszélye.

Most egy nappal azután végzett magával, hogy újabb bírósági dokumentumok kerültek elő, amik vele és néhány társával szemben is új vádakat fogalmaztak meg. Elítélése esetén 45 év börtön várt volna rá.

A New York-i ügyészi hivatal pénteken mintegy kétezer oldalnyi bírósági dokumentumot hozott nyilvánosságra, s ezekből a többi között kiderült: Epstein egyik áldozata, a jelenleg 33 éves Virginia Robert Giuffré már 2015-ben feljelentést tett szexuális zaklatásért és kényszerítésért Epstein és barátnője, Ghislaine Maxwell – a néhai sajtómágnás Robert Maxwell lánya – ellen.

Giuffré azt állította: Epstein és Maxwell a 2000-es évek elején, amikor ő még kiskorú volt, „szexrabszolgaként tartotta fogva” őt.

A nyilvánosságra került tanúvallomás szerint Epstein szexuális szolgáltatásokra kényszerítette Giuffrét két befolyásos demokrata párti politikussal is: Bill Richardsonnal, aki Bill Clinton kabinetjének tagja, majd új-mexikói kormányzó, és Barack Obama kormányzatának is tagja volt, valamint George Mitchell szenátorral, aki Obama közel-keleti ügyekkel foglalkozó különmegbízottja is volt.

Jeffrey Epstein Found Dead From Apparent Suicide | TODAY

Disgraced financier Jeffrey Epstein has reportedly died by suicide while behind bars in New York City. NBC’s Tom Winter reports for Weekend TODAY.” Subscribe…

A milliárdos potenciális öngyilkosságát – amit némely, az amerikai elithez tartozó kliense nyilván nem bánt volna – sokan annyira valószínűnek találták, hogy egy szatirikus online lap egy hónappal ezelőtt meg is írta:

„Hillary Clinton Twitter-üzenetében meglepetését és megrázkódtatását fejezte ki régi barátja, Jeffrey Epstein milliárdos közelgő váratlan öngyilkossága miatt. (…) Amikor jövő kedden délután háromnegyed háromkor két puskalövéssel hétulról tarkón lövi magát, az nagyon váratlan lesz, és nagy súllyal nehezedik majd ránk.”

A lap arra utal, hogy Bill Clinton állítólag 26-szor volt Epstein vendége a hírhedt „orgia szigeten” (mások szerint „pedofil szigeten”). Mint korábbi cikkünkben írtuk, Epstein a privét szigeten még egyfajta templomot is épített, amelyet csak kívülről lehetett bezárni és amelynek funkciójára csak a helyiek pletykáiból lehet következtetni.

A milliárdos vendégei közé tartozott mások mellett András yorki herceg, Ehud Barak volt izraeli kormányfő, Alan Dershowitz amerikai sztárügyvéd vagy Woody Allen filmrendező is.

Pedofília elhallgatása miatt ítéltek el egy francia érseket – Neokohn

A francia bíróság Lyon római katolikus érsekét azzal vádolta meg, hogy nem lépett fel az egyházmegyéjében kiscserkészeket érő szexuális erőszak ellen.