Mikor áll át Izrael a sötét oldalra?

Az izraeli rajongók, akik meghonosították a Csillagok háborújának legnagyobb rajongói szervezetét a zsidó államban, az 501-es Légió nemzetközi rajongói csoport tagjai — számol be róla a Jerusalem Post.

A csoportot 1997-ben alapították, és a Légió — melyet „Vader ökleként” is ismernek — 14 ezer taggal rendelkezik 64 országban, hat kontinesen.

Az izraeli „bázis” alapítója Adam Nahoum, akinek a Star Wars már gyermekkora óta élete fontos részét képezte.

„Anyukám 1978-ban elvitt engem és két barátomat, hogy megnézzük a Csillagok háborúja: Egy új remény című filmet. Akkor kezdődött, a rajongói árukkal. Amikor idősebb lettem, és dolgozni kezdtem, már több pénzt költhettem minőségi darabokra”

— nyilatkozta Nahoum az izraeli lapnak.

Fotók: Marc Israel Sellem

A csoport először elutasította Nahoum jelentkezését a nemzetközi rajongói klubba, mert nem volt teljesen megfelelő a klón-harcos egyenruhája.

„Olyan, mint átrágni magadat Rasi és Toszafot kommentárjain. Nagyon precíznek kell lenni. De megmondták szerencsére, hogy mit kell átalakítanom”.

Az izraeli alapító ezért online szerezte be a megfelelő színű és a megfelelő filmekre utaló darabokat. Nahoum sorszámot is választott egyenruhájára, a TK-51948-at.

Az TK a csoport által használt megjelölés a klónokra, a szám pedig Izrael állam alapítására, 1948. májusára utal.

Miután Nahoumot befogadták a nemzetközi csoport soraiba, jelentkezett, hogy bázist alapítson Izraelben. Egy bázisnak 24 tag kell, eredeti logó, és küldetésnyilatkozat is.

Az alapító büszke volt rá, hogy a világ minden pontjáról kapott gratuláló üzeneteket a bázis alapítására, még a muszlim Indonéziából is.

A csoport jelenleg jótékonysági tevékenységgel tölti az idejét Izraelben, ugyanis megjelennek gyermekkórházakban és a rákkal kapcsolatos tájékoztató rendezvényeken is jelen vannak.

Nahoum szerint ez a csoport célja az izraeli terjeszkedésen túl ez:

„Boldoggá tenni az embereket, és terjeszteni a Star Wars örömét”.

Világsztárok, akik betértek a zsidóságba – Neokohn

Mi a közös Elizabeth Taylorban, Marilyn Monroe-ban és Ivanka Trumpban?