Erősen Izrael-gyűlölő taggal bővült a Women’s March csapata

Zahra Billoo korábban azt írta a Twitteren, hogy jobban fél a „rasszista” cionistáktól, mint a „mentálisan beteg fiataloktól, akiket az FBI toboroz, hogy csatlakozzanak az ISIS-hoz”.

Újabb hírek láttak napvilágot a nagy tömegeket megmozgató Women’s March háza tájáról, miután három vezető hétfőn lemondott. Szinte ezzel egyidejűleg 17 új testületi tagot is kineveztek, köztük azt a Zahra Billoo-t, aki heves Izrael-ellenes megnyilvánulásairól már korábban is ismertté vált – derül ki a Jewish Telegraphic Agency írásából.

A Women’s March („Nők Menete„) 2017-ben robbant be a köztudatba nagyszabású, Donald Trump megválasztását követő washingtoni rendezvényével, majd azóta az Egyesült Államok és a világ többi városában, így Budapesten is szerveztek tüntetéseket. A kezdeményezéshez több feminista szervezet is csatlakozott a múltban. A Trumpot kritizáló menet lemondott vezetői, köztük a hírhedten Izrael-ellenes Linda Sarsour körül több alkalommal antiszemita botrányok is kirobbantak az elmúlt két évben.

A nyíltan Izrael-ellenes Linda Sarsour támogatásáról biztosította Bernie Sanderst – Neokohn

Sanders Twitter-üzenetben továbbította Sarsour kijelentését, miszerint „büszke lennék, ha az Egyesült Államoknak történelme során először zsidó elnöke lenne”.

Zahra Billoo jelenleg az Amerikai-Iszlám Kapcsolatok Tanácsának San Franciscó-i irodáját vezeti. Az ügyvédi végzettséggel bíró hölgy a múltban több alkalommal is tett nyilvános kirohanásokat a zsidó állammal szemben. Nemegyszer

háborús bűnökkel vádolta Izraelt, és „apartheidnek”, valamint „rasszista államnak” nevezte azt.

Zahra Billoo tweetjei a múltból. Kép forrása: JTA.org

Egy 2015-ös bejegyzésében Billoo azt írta,

jobban félt az „apartheid Izraelt támogató rasszista cionistáktól, mint a mentálisan beteg fiataloktól, akiket az FBI toboroz, hogy csatlakozzanak az ISIS-hoz”.

Zahra Billoo tweetjei a múltból. Kép forrása: JTA.org

Érdekes módon Billoo 2015-ben mégis elfogadta egy zsidó szervezet meghívását, és felszólalt az Amerikai Zsidó Bizottság (AJC) egyik konferenciáján. A Huffingon Post hasábjain közzé tett indoklásában azt írta, ugyan a résztvevők egy részével nem ért egyet Izraelt illetően, az „USA-ban növekvő antiszemitizmus és iszlamofóbia” közös célokat teremt a zsidóság és a muszlim közösségek számára.

Alig alakult meg a fekete-zsidó együttműködési csoport, máris támadják – palesztin részről – Neokohn

Ilhan Omar hajlandó együttműködni zsidó képviselőkkel, de reméli, hogy „tanulni fognak és meg fognak változni”.