Zöld forradalmi propagandával köszönti Corbyn a zsidó újévet

Ha azt hitte, Ros Hásánának nincs köze a zöldek agendájához, csak nézze meg Jeremy Corbyn videóját!

Meglehetősen botrányosra sikeredett a brit Munkáspárt videója, amit Jeremy Corbyn a zsidó újév alkalmából tett közzé. Az egyik legjelentősebb brit ellenzéki figura üzenete mellett talán csak az érthetetlenebb, miért szólaltatott meg benne egy olyan fiatalembert is, aki 2018-ban a Hamász meggyilkolt tagjaiért mondott gyászimát nyilvánosan.

De kezdjük az elején. A Jewish Chronicle által is megosztott videó kezdetén Jeremy Corbyn londoni választókerületének egyik zöldségeséhez érkezik, ahol a zsidó újév szimbólumairól — a mézről és almáról — beszélget a megszokotthoz képest kissé eltérő kontextusban.

A politikus videójában ugyanis az ünnepi jelképek hamar a baloldal által meghirdetett „Zöld Ipari Forradalom” agendájának az eszközeivé válnak.

Jeremy Corbyn on Twitter: „For #RoshHashanah, I met Jewish Labour Party members who told me what it means for them this year as we shared apples and honey.So as the High Holy Days start, I’d like to wish Jewish communities in Britain and across the world #Shanahtovah. pic.twitter.com/wWjhAd7fDN / Twitter”

For #RoshHashanah, I met Jewish Labour Party members who told me what it means for them this year as we shared apples and honey.So as the High Holy Days start, I’d like to wish Jewish communities in Britain and across the world #Shanahtovah. pic.twitter.com/wWjhAd7fDN

Az ünnephez kapcsolódó alapvető információkat a videó egyetlen női szereplője, Sue Lukes ismerteti — ő korábban írt már cikket annak a Malia Bouttia „tiszteletére” is, aki a Birminghami Egyetemet „cionista előörsnek” nevezte. Illetve a baloldal tanácsadójaként a múltban egy olyan tweetet is közzé tett, aminek címe szerint „A zsidók ‘Corbyn ellen vívott háborúja’ valós antiszemitizmust hozhat Britanniába”.

The Golem on Twitter: „So @JeremyCorbyn chose to have a woman in his Rosh Hashanah (Jewish New Year) video who had previously tweeted out an article entitled „The Jewish ‘War Against Corbyn’ risks bringing real antisemitism to Britain”……… pic.twitter.com/IGj57moBRY / Twitter”

So @JeremyCorbyn chose to have a woman in his Rosh Hashanah (Jewish New Year) video who had previously tweeted out an article entitled „The Jewish ‘War Against Corbyn’ risks bringing real antisemitism to Britain”……… pic.twitter.com/IGj57moBRY

A videóban szintén feltűnik Rob Abrams, aki 2018-ban kádist mondott az izraeli határnál meghalt palesztinok — köztük legalább 50 Hamász-tag — emlékére is.

A judaizmus alapértékeit emlegetve a fiatal anticionista aktivista kifejti: az ünnep alatt sok zsidó fiatal fejében nem más, mint a „klímaváltozás” és a „klímakatasztrófa” jár.

Ezt erősíti meg Jon Lansman is, akinek beszámolója szerint saját unokái is tüntettek már a „klíma ügyéért”. A videó végén megszólal maga Corbyn is, aki újévi üzenetében többek között az amazonasi tűzvészre, és kihaló méhekre is figyelmeztet.

„Minden erőnkkel azon kell lennünk, hogy a ‘Zöld Ipari Forradalommal’ harcoljunk a klímakatasztrófa ellen”

— vonja le a zsidó újév tanulságát Jeremy Corbyn, akinek antiszemita botrányairól lapunk is több alkalommal beszámolt.

A Munkáspárt vezetőjének posztjára adott válaszul többen felháborodottságuknak adtak hangot — köztük David Collier antiszemitizmus elleni aktivista is, aki szerint elképzelhetetlen, hogy Corbyn ne tudott volna Abrams korábbi botrányáról, amit a Hamász-tagok tiszteletére elmondott nyilvános imájával gerjesztett korábban.

„Tehát jól átgondolt volt, amit tett. A maga rosszindulatú természete is bizonyítja, hogy ön jelenti az igazi veszélyt.”

Majid Narwaz, a szélsőségesek ellen harcoló Quilliam elnöke szintén a Twitteren üzent Corbynnak:

„Adja fel. Nemcsak én nem hiszek magában, hanem a brit zsidók és zsidó szervezetek döntő többsége sem (akik már világossá is tették a véleményüket magáról).”

https://neokohn.hu/2019/09/24/ha-gyoz-a-munkaspart-a-brit-kulpolitika-ujra-izrael-ellenes-lesz/

A Munkáspárt vezetőjének üzenetével egyidejűleg a brit kormány újonnan kinevezett antiszemitizmusért felelős tanácsadója is megszólalt, aki a hazájában növekvő zsidógyűlöletre hívta fel a figyelmet:

„Nem feltétlenül gyorsan, de jóravaló emberek előbb-utóbb nem látnak majd maguknak jövőt sem az európai kontinensen, sem az Egyesült Királyságban, mert zsidók, és szeretnék büszkén vállalni az identitásukat”

figyelmeztetett John Mann, aki egyben arra is ígéretet tett, hogy minden erejével igyekszik megállítani ezt a folyamatot öt éves megbízatása során.