Mélyen a zsebükbe nyúlnak a németek a migránsokért

Szerzőnk szerint a számok alapján nem nagy rejtély, hogy miért kellett az év végén a horribilis széndioxid-adót kivetni Németországban.

A német statisztikai hivatal legújabb adatai szerint az adófizető polgárok 2018-ban 13 milliárd eurót fizettek ki a Hartz-programnak megfelelő alapellátás címén a legálisan Németországban tartózkodó külföldieknek.

Ez az alapellátás azoknak jár, akik valamilyen okból tartósan munkanélküliek, valamint ezek családtagjainak, ha azok a munkanélküli eltartottjai. A 2018. szeptemberétől 2019. augusztusáig terjedő időszakban 12,62 milliárd eurót fordítottak ugyanerre a célra.

Ebből 2,4 milliárdot az Európai Unióból származóknak, 6,1 milliárdot a különböző arab országokból származó migránsoknak fizettek ki, egyedül a Szíriából származók 3,6 milliárdot kaptak.

Ebben még nincsenek benne azok az összegek, amelyeket a nagylelkű német adófizető a nem elismert, illetve illegális vagy a kitoloncolásra váró migránsoknak juttatott. 2018-ban ezeknek a személyeknek a száma 411 ezer volt, ők 4,9 milliárdnyi juttatásban részesültek.

A számok alapján nem nagy rejtély, hogy miért kellett az év végén a horribilis széndioxid-adót kivetni.

Egy egyedülálló német kereső már eddig is jövedelmének 49,3 százalékát fizeti be adóként, és ebben a szociális járulékok még nincsenek benne. Még egy kétgyermekes család is több mit 33 százalékot adózik az államnak, amivel a legmagasabb adózású európai országok listáján Németország a harmadik helyen áll.

https://neokohn.hu/2019/07/20/hamarosan-megall-az-elet-nemetorszagban/