Elítéltek egy muszlim férfit egy zsidó látszerész megtámadásáért Franciaországban

A francia bíróság gyűlöletcselekmény miatt vádat emelt egy muszlim férfi ellen, aki a tavalyi évben bántalmazott egy zsidó látszerészt annak üzletében, miközben Allah nevét kiabálta.

A támadó, Sliman Ouaki tavaly október 4-én bántalmazta a zsidó férfit annak optikai szalonjában a Marseille melletti Toulonban – adja hírül a Jewish Telegraphic Agency.

Az áldozat zsidó származását a támadó az üzlet ajtajára felhelyezett mezuzából tudta meg. Az áldozat két napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett.

A Touloni bíróság azt állapította meg, hogy Ouaki tettét rasszista gyűlölet motiválta, így kártérítés megfizetése mellett börtönbüntetésre ítélték, azonban részleteket nem közöltek. Franciaországban hasonló cselekedetekért maximálisan kiszabható börtönbüntetés 3 év és 50 ezer dollárnak megfelelő euró.

A BNVCA, antiszemitizmus monitoringgal foglalkozó francia szervezet szerint a francia bíróságok általában túlságosan elnézők az antiszemita cselekedetek elkövetőivel szemben, azonban ebben az esetben, véli a szervezet, a touloni bíróság méltányosan járt el. A tettes egy hónapon belül fellebbezhet a döntés ellen.

https://neokohn.hu/2019/12/20/egeszen-elkepeszto-fuvezett-ezert-meguszhatja-tettet-az-antiszemita-gyilkos/