A Hegyvidéki Önkormányzat náci demonstrációtól tart a „becsület napján”

Amint azt korábban megírtuk, a rendőrség három megemlékezést is betiltott, de a Városmajorba tervezett demonstráció tiltását a Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte, amely szerint további jogorvoslatnak helye nincs: „ezen döntés alapján a rendezvény megtartható”.

A Népszava megkereste Pokorni Zoltánt, a 12. kerület fideszes polgármesterét, hogy van-e szándéka, lehetősége rá, hogy törvényi eszközökkel fellépjen a rendezvény megakadályozása érdekében? A jogi mozgástértől függetlenül: politikai értelemben fel kíván-e lépni a szélsőjobboldali rendezvénnyel szemben?

A Hegyvidéki Önkormányzattól kapott válasz szerint a

„kerület polgármesterének nincs törvényi lehetősége, hogy megakadályozza a rendezvényt”.

Mégis megtarthatják a „becsület napját” – Neokohn

A Városmajorban rendezik meg a szélsőjobboldali demonstrációt.

Ugyanakkor az önkormányzat közleményt jelentetett meg a honlapján:

Budapest ostromának 75. évfordulójára ebben az évben is felvonulást szerveznek szélsőséges szervezetek, magánszemélyek. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján félő, hogy ezen a „teljesítménytúrának” álcázott eseményen félelmet keltő egyenruhába öltözött, önkényuralmi jelképeket viselő személyek vonulnak fel, sokezer ember emlékét meggyalázva ezzel.

Megnyugtató volt a Budapesti Rendőr-főkapitányság döntése, amellyel megtiltotta a gyülekezést és a felvonulást ezeknek a szervezeteknek, személyeknek. Meglepő ezek után a bíróság döntése, amely mégis engedélyezte a felvonulást.

Arra kérjük a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetését, tegyen meg mindent, hogy félelemkeltő egyenruhába öltözött, önkényuralmi jelképeket viselő felvonulók ne zavarhassák meg az itt élők nyugalmát.