Izrael minden külföldi előtt bezárult

Az izraeli kormány szerdán bejelentette, hogy minden külföldi előtt lezárja a határait, hogy ezzel is megelőzzék a koronavírus terjedését – írja a The Times of Israel.

Március 12-e után már csak úgy léphettek be külföldiek az országba, ha biztosítani tudták maguknak a kéthetes karantént. Az egészségügyi minisztérium rendelte el ezt a szabályt. Most, az azonnal hatályba lépő, szigorúbb rendelet már ezt az opciót is kizárja és teljesen megtiltja a belépést Izraelbe.

A szigorítást az egészségügyi minisztérium kezdeményezte és a határőrség tartatja be az összes átkelőhelyen.

„Miután megkaptuk az egészségügyi minisztérium javaslatát, az a döntés született, hogy léptessük azonnal hatályba, ezzel megtiltjuk mindazok belépését, aki nem izraeli állampolgár, vagy nem rendelkezik itteni lakhellyel”

– közölte a hatóság.

Szintén szerdai döntés, hogy a teljes egyiptomi és jordániai határszakaszt lezárták.

Eldőlt: 14 nap karantén vár mindenkire, aki Izraelbe lép – Neokohn

Hétfő este élesítették a bejelentést, amire korábban is utalt Benjamin Netanjahu miniszterelnök.

Izrael ezzel fokozatosan egyre szigorúbb szabályokat vezet be a koronavírus megfékezése érdekében. Kedden már arra kérték a lakosságot, hogy maradjanak otthon, kivéve, ha muszáj munkába menniük, vagy vásárolniuk kell, vagy elengedhetetlen ügyet intéznek.

Ritkították a közösségi közlekedés járatait, valamint megtiltották a 10 főnél nagyobb csoportosulást.

Szerdán 433 megerősített koronavírusos beteg volt Izraelben. Még senki sem halt bele a fertőzésbe, de hat embert súlyos állapotban kezelnek.