Dallal emlékezik George Floydra a Maccabeats

„Kimondom a neved” címmel a zsidó a capella csapat számot írt az afroamerikai férfi emlékére, akit rendőrök öltek meg Minneapolisban, május 25-én – írja a The Algemeiner.

„Te voltál a testvér, akit nem ismertem. Kioltották a tüzed, elvették a ragyogásod. Kevés az igazság, sok a fájdalom, nem tudnak visszahozni, de kimondom a neved. Úgy sírunk érted, ahogy a jó testvérek teszik. Tudjuk, hogy ennek meg kell változnia, ezért kimondjuk a neved”

– így kezdődik az izraeli Maccabeats új száma, amellyel George Floyd emléke előtt tisztelegnek.

Say Your Name – The Maccabeats – A Song for George Floyd

We wrote a song about George Floyd. But it ended up being about George Floyd and so much more. We cry for you, and we know this has to change. Some thoughts …

A klip elején az irodalmi Nobel-díjas Elie Wiesel híres mondatát olvashatjuk:

„Ahol férfiakat és nőket üldöznek faji, vallási, vagy politikai alapon, annak a helynek azon nyomban az univerzum közepévé kell válnia”.

Az együttes tagjai az új számukról elmondták, hogy

„Írtunk egy dalt George Floydról. A vége az lett, hogy George Floydról szól, és még sokkal többről. Sírunk érted, és tudjuk, hogy ennek meg kell változnia.”

„George Floyd meg fogja változtatni az Egyesült Államok történelmét” – Neokohn

Ma temetik el a Minneapolisban megölt fekete férfit. A demokrata törvényhozók átfogó rendőrségi reformról szóló törvényjavaslat benyújtására készülnek.