Terroristát vett védelmébe a demokraták palesztin-amerikai képviselőnője

Egy férfi autóval hajtott az izraeli ellenőrzőpontnak, a katonák ezután hatástalanították. A demokrata Rashida Tlaib kiállt mellette.

Nem okozott nagy meglepetést Rashida Tlaib, miután a Twitteren vett védelmébe egy palesztin terroristát. Az amerikai demokrata képviselőnő szerint ugyanis az izraeli katonaság igazságtalanul lőtte le azt az Ahmad Erekatot, aki múlt héten hajtott autójával egy ellenőrzőpontnak.

A biztonsági kamerák felvételei szerint a 27 éves férfi lassan odagurult az átkelőponthoz, majd kormányával az apró épületnek irányította járművét. A benne tartózkodó izraeli katona nő kirepült az ellenőrzőpontból a becsapódáskor.

Ezután az elkövető kiszállt az autóból, majd az ott álló katonák lelőtték. A férfi állítólag Saeb Erekat, a Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ) főtitkárának unokatestvére volt. Az esetet követően Noura Erakat, a Democracy Now aktivistája azt állította, hogy szintén rokonságban állt vele.

Leírása szerint Ahmad azért kelt útra, hogy felvegye lánytestvérét, aki esküvőjére készült. Továbbá Ahmed „valószínűleg elveszítette uralmát a jármű felett” vagy „összezavarodott az autójában”.

Másik magyarázata szerint a „férfi térde megrándulhatott”, ezért hajtott az izraeli katonák közé járműjével.

Ezzel szemben az izraeli katonaság egyértelműen terrorista cselekménynek ítélte az esetet, a megsérült katona nőt pedig kórházba szállították.

Tlaib a történtek után olyan bejegyzéseket osztott meg, amikben az izraeli katonákat vádolták. Az amerikai képviselőnő nem első alkalommal mutatott elfogultságot a zsidó állam képviselőivel szemben. Márciusban antiszemita szerző könyvét reklámozta nyilvánosan Izrael-ellenes pólóban, és nem egyszer szállt versenybe a Demokrata Párt két másik üdvöskéjével, Alexandria Ocasio-Cortezzel és Ilhan Omarral, hogy ki tud meredekebb állításokat tenni Izraelt illetően.

https://neokohn.hu/2019/07/14/faji-szegregacioval-vadolja-izraelt-az-usa-palesztin-szarmazasu-kongresszusi-kepviseloje/