Váratlan fordulat Bécsben: semmi sem utal arra, hogy volt másik tettes

Az osztrák belügyminisztérium szerint semmi nem utal arra, hogy egy második elkövető is részt vett volna a hétfő esti bécsi merényletben – közölte kedden Bécsben Karl Nehammer belügyminiszter.

A 20 éves merénylő, akivel a rendőrség kilenc perc alatt  végzett, négy polgári személyt ölt meg, 22 másikat megsebesített – közölte Nehammer.

A hivatalosan terrorcselekménynek minősített támadás után a rendőrség tizennégy embert vett őrizetbe, és tizennyolc házkutatást hajtott végre. Ausztriában a legmagasabb fokú terrorkészültséget léptették életbe.

Mint megírtuk, Bécsben született és nevelkedett a hétfő esti terrortámadás egyik elkövetője, akit a rendőrök lelőttek. A férfi az Iszlám Állam terrorszervezet szimpatizánsa volt.

A húszéves Kurtin S. albán gyökerekkel rendelkezett, de szülei eredetileg Észak-Macedóniából származnak. A rendőrség úgy véli, nem ő tervelhette ki a merényletet. A férfit az osztrák hírszerzés is ismerte, mert egyike volt annak a 90 osztrák iszlamistának, aki Szíriába akart utazni.

A támadás hétfőn este nyolc órakor vette kezdetét a Seitenstettengasse utcai zsinagóga környékén, de még nem tudni, ez volt-e a célpont. Az erősen felfegyverkezett merénylők több helyszínen sokakat meglőttek. A hatóságok terrortámadásként kezelik a történteket.

https://neokohn.hu/2020/11/03/iszlamista-tamadas-volt-a-becsi-merenylet-legalabb-egy-elkoveto-meg-szokesben-van/