Trump-párti felvonulókat támadtak meg szélsőbaloldaliak Washingtonban (videó)

Káoszba fulladt az Egymillióan Trumpért elnevezésű felvonulás Washingtonban, miután a BLM és az Antifa aktivistái megtámadták a demonstráció hazainduló résztvevőit – számolt be a The Daily Wire. 

Közel tízezren tüntettek Donald Trump amerikai elnök mellett Washingtonban, de a felvonulás végeztével szélsőbalos aktivisták rátámadtak a résztvevőkre. A verekedések után legalább 20 embert letartóztattak. A rendőrség közleménye szerint két rendőr megsebesült, és több fegyvert lefoglaltak.

A tüntetők egyebek közt a „Még négy év!” jelszót skandálták, ezzel utalva arra, hogy Donald Trumpot tekintik a november 3-i elnökválasztás győztesének.

A helyszínen levő újságírók videók tucatjait töltötték fel az internetre, amelyeken jól látható, hogy fekete ruhás ellentüntetők fellökik, verik, leöntik, és terrorizálják az elnök támogatóit.

Ellentüntetők fellöknek egy Trump-pólót viselő idős férfit: 

Donald Trump autóval látogatott ki a demonstrációra, amelyet a Women for America First nevű csoport szervezett. A beszámolók szerint több beszéd is elhangzott arról, hogy jogilag kell megtámadni az eredményt, és többen elismételték, hogy a választást szerintük elcsalták. A tömeg azt kántálta, hogy „U-S-A” valamint, „álljon le a csalás.”

Az összegyűltek jelentős része Trump sapkát és öltözetet viselt, valamint amerikai és rendőrség párti kéksávos zászlókat lengettek, amik könnyen kiszúrhatóvá tették őket, miután a felvonulás véget ért.

A tüntetés madártávlatból: 

Az ellentüntetőket a rendőrség igyekezett távol tartani a menettől, de mikor a demonstrálók az esemény befejeztével szétszéledtek, az ellentüntetők rátámadtak a leszakadozó csoportokra.

A rendőrség a videók alapján több támadót is letartóztatott. Az ellentüntetők obszcén szavakat kiabáltak a Trump-párti felvonulókra és a The Blaze beszámolója szerint többen „üsd arcon a MAGA-t”(Make America Great Again) feliratú táblákat lengettek. Többször lehet hallani a videókon „F*** Trump,” a „vesztesek,” „tűnjetek el,” és a „nincs itt számotokra hely,” „Black Lives Matter,” kiabálásokat.

Dan Crenshaw Texas 2-es körzetének republikánus kongresszusi képviselője megosztott egy videót Twitteren, amin egy fiatal párt rángat és önt le folyadékkal a tömeg.

„A baloldal erőszakot alkalmaz. A jobboldal a hangját hallatja. Számít a különbség. A washingtoni üzletek, amik bedeszkázták a kirakataikat, pontosan tudják, mit jelent ez a különbség”- írta Crenshaw.

Dan Crenshaw on Twitter: „The left uses violence. The right uses their voice. The difference matters. And all the DC businesses that boarded up their windows know exactly what the difference is. https://t.co/ZQv3hBTfLw / Twitter”

The left uses violence. The right uses their voice. The difference matters. And all the DC businesses that boarded up their windows know exactly what the difference is. https://t.co/ZQv3hBTfLw

A Daily Wire egy másik cikkében arról is beszámolt, hogy az ellentüntetők több éttermet is célba vettek, ahol számos Trump-sapkát és pólót viselő ember vacsorázott. Az NBC News egyik riportere arról számolt be, hogy egy PJ Clark étterem teraszán több Trump-párti vendég ült, akiket körbevett a tömeg, majd a tömegből tűzijátékot dobtak az étteremre. A beszámolók szerint hasonló támadás ért két másik éttermet is.

A riporter a Twitteren megosztotta, hogy csak a rendőrség akadályozta meg, hogy a tüntetők neki ne menjenek a néhány még hátramaradt Trump-párti demonstrálónak.

Shomari Stone on Twitter: „BREAKING 3 Trump supporters are eating outside at a restaurant, 2 blocks from the White House. 16th & K St. A large group confronts them. Someone throws what appears to be fireworks. Moments later, police push back a crowd that wants to confront Trump supporters: @nbcwashington pic.twitter.com/B8NDOTE0MJ / Twitter”

BREAKING 3 Trump supporters are eating outside at a restaurant, 2 blocks from the White House. 16th & K St. A large group confronts them. Someone throws what appears to be fireworks. Moments later, police push back a crowd that wants to confront Trump supporters: @nbcwashington pic.twitter.com/B8NDOTE0MJ

Az ellentüntetésre kivonult a szélsőjobboldali Proud Boys is, akik több Antifa-taggal összeverekedtek. A nap végére a rendőrség ellentüntetők tucatjait állította elő.

A tüntetők többször is megpróbálták elvenni az amerikai zászlókat a felvonulóktól, és több tucat sapkát is elvettek az emberektől. Az összegyűjtött baseball sapkákból később a szélsőbaloldali csoport tüzet rakott.

Noha a The New York Times című amerikai napilap a washingtoni belbiztonsági minisztériumra (DHS) hivatkozva azt közölte, az idei volt az Egyesült Államok történetének legbiztonságosabb választása, az eredményt többen vitatják. Szerdán Georgia államban hivatalosan is elrendelték a szavazatok kézzel történő teljes újraszámlálását, Trump jogászai pedig újabb perkeresetet nyújtottak be a michigani választási eredmények érvényesítésének felfüggesztése érdekében.

Ki állítja meg az orwelli baloldalt Amerikában? – Neokohn

A választás fontos tétje, hogy Trump vagy Biden elnöksége képes-e visszaszorítani az egyre totalitáriusabb SJW-kultúrát. Seres László publicisztikája.