Nagy a tétje a Georgia államban tartott szenátusi választásnak

A Georgia államban ma megrendezésre kerülő pótválasztásoknak komoly tétje van, ugyanis kiderülhet, hogy melyik párt irányítja az amerikai szenátust. Ha a republikánusok két jelöltjéből akár csak az egyik is nyer, megtarthatják többségüket a testületben, míg ahhoz, hogy a demokraták elérjék, hogy legalább fele-fele megosztottságú legyen a szenátus, mindkét jelöltjüknek meg kell nyernie a versenyt – írja az Arutz7.

A pótválasztási gyűlésen Trump a novemberi elnökválasztásokat kommentálva kijelentette: „Semmiképp sem vesztettük Georgiában.”

Trump kijelentette, hogy a novemberi elnökválasztást „elcsalták” és ragaszkodott ahhoz, hogy ő és szövetségesei folytassák a harcot.

„El kell mondanom, hogy a mostani választások tétje nem is lehetne magasabb” – mondta a tömegnek.

„Önök szavaznak. Győződjön meg róla mindenki, hogy a szavazatát beszámítják. Ne hagyja, hogy azt mondják: »Sajnálom, valaki más már szavazott ön helyett«”.

„A radikális demokraták megpróbálják ellopni a georgiai szenátusi mandátumokat, hogy abszolút hatalommal bírjanak az életünk minden területén. Ez lesz ugyanis, ha a liberális demokraták átveszik a szenátust és a Fehér házat. Ezt nem fogjuk hagyni „

– hangsúlyozta Trump.

Az elnök reményét fejezte ki abban is, hogy Mike Pence alelnök, aki szerdán elnököl a Választási Kollégium szavazásának hitelesítése felett a kongresszusban, megdönti majd a választás eredményét.

„Remélem, hogy Mike Pence megtesz értünk mindent” – mondta Trump és hozzátette

„Nem vagyok elégedett a Legfelsőbb Bírósággal. Nem lépnek fel elég súllyal”.

A választási gyűlést egy nappal azután rendezték, hogy a The Washington Post nyilvánosságra hozta Trump egy telefonhívásának felvételét, amelyben az elnök nyomást gyakorolt ​​Georgia állam választási tisztségviselőjére, hogy „találjon” elég szavazatot a novemberi választás eredményének megváltoztatásához.

A tucatnyi republikánus szenátorból álló csoport, Ted Cruz texasi szenátor vezetésével azt közölte, hogy megpróbálják megkérdőjeleztetni Biden győzelmét, amikor majd a kongresszus összeszámolja a Elektori Testület szerdai szavazatait.

Az elektorok nemrégiben tartották megbeszélésüket és hivatalosan is megerősítették Biden választási győzelmét. Ezt követően több magas rangú republikánus is gratulált Bidennek, köztük a szenátus többségi vezetője, Mitch McConnell, aki először ismerte el Bident megválasztott elnöknek.

Trump telefonon próbált nyomást gyakorolni Georgia állam választási tisztségviselőjére – Neokohn

Trump telefonon kérte Georgia állam legfőbb választási tisztségviselőt, hogy az „találjon” elegendő szavazatot.