Shira Haas a Time magazin top 100 „feltörekvő” listáján

Az elmúlt évben nagy sikereket arató izraeli Shira Haas rákerült a Time magazin top 100 “Feltörekvő emberének” 2021-es listájára – írja a Ynetnews. 

A TIME 100 Next azokat a sztárokat listázta, akik 2021-ben „meg fogják határozni a szórakoztatás, a politika és az üzlet jövőjét.”

A magazin leírása szerint a listán szerepelnek “orvosok és tudósok, akik a koronavírus ellen harcolnak, az egyenlőség és az igazság védelmezői, az igazságot védő újságírók, és a jelenről és jövőről alkotott víziójukat megosztó művészek.”

„Ezen a listán mindenki hamarosan történelmet ír” – állította Dan Macsai, a TIME 100 Next szerkesztője.

Deborah Feldman  az “Unortodox – A másik út – Hogyan fordítottam hátat a haszid közösségnek című memoár szerzője írta az ajánlást Haasról.  Leírta, hogy a színésznő “olyan intenzitást hozott a vászonra, ami nagyon meggyőző, nem számít, hogy esetleg furcsának, vagy légből kapottnak tűnik a narratíva.”

“Shira valóban megéli Esty belső világát, ahogy próbál elszakadni szatmári múltjától, és ahogy új tapasztalatok érik őt, sikeresen kibontja és elpusztítja a kliséket arról, hogyan ítéljük meg azokat, akik mások mint mi. Rá lehet bízni olyan munkát, ami más kezekben egydimenziósnak hatna” – írta.

Haast februárban Golden Globe-ra is jelölték az alakításért.

2020 nyarán az izraeli sztárt a rangos Emmy-díjra is jelölték a szerepért, akkor “Legjobb női főszereplő minisorozatban” kategóriában.

Shira Haas: a jiddis összekötött a családom múltjával – Neokohn

Az izraeli színésznő a Guardiannek adott interjúban beszélt gyerekkori rákbetegségéről, félénkségéről és az Unortodox sikeréről.