Saját életéről forgat filmet Steven Spielberg

A legendás filmrendező korábban elmondta, hogy egy olyan arizonai városban nőtt fel, ahol a környéken ők voltak az egyetlen zsidó család. 

Új projektbe fog Steven Spielberg: a Deadline című hollywoodi híroldal információja szerint a rendező saját arizonai gyerekkoráról fog filmet forgatni. A kamarák várhatóan még e nyáron elkezdenek forogni – írja a zsido.com

A lap úgy tudja, hogy Michelle Williams fogja alakítani Spielberg édesanyját, és már tart a gyerekszereplők válogatása. A forgatókönyvet az A.I. c. film óta először ismét ő maga írja majd közösen a szintén zsidó származású Tony Kushnerrel.

A JTA leírja, hogy Spielberg többször is hangsúlyozta, milyen sok munkája számára hatott inspirálóan arizonai gyerekkora, annak ellenére, hogy szenvedett az ott tapasztalt antiszemitizmustól. Spielberg Cincinnatiben, Ohióban született, és 11 éves korában költözött szüleivel Arizonába.

A rendező édesapja, Arnold elektromérnök volt, aki tavaly halt meg 103 évesen. Édesanyja, Leah Adler volt a tulajdonosa a The Milky Way nevű kóser Los Angeles-i étteremnek, ő négy éve, 97 éves korában hunyt el. Szüleit közvetetten érintette a holokauszt, mivel Lengyelországban és Ukrajnában is pusztultak el családtagjaik.

Steven Spielberg tett még 1993-ban nyíltan beszél arról a New York Times-nak, hogy gyerekkorában szégyellte zsidóságát. “Kínosan éreztem magam, öntudatos voltam, tudatában voltam annak, hogy kilógok a sorból a zsidóságom miatt.”

“Mindig a periférián voltunk. Ez részben valószínűleg az én hibám volt. Nem akartam zsidó környéken lakni. Azt hiszem, egyszerűen úgy akartam élni az életemet, hogy senki felé se kelljen vele elszámolni” – nyilatkozta akkor a lapnak Spielberg édesanyja Ms. Adler.

Spielberg következő filmje a West Side Story című musical új adaptációja, ami 2020-ban került volna a mozikba, de a járvány miatt el kellett halasztani a bemutatóját.

Fotó: Flickr /Gage Skidmore

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Spielberg az izraeli-palesztin konfliktusról forgat – Neokohn

Az év egyik legjobban várt könyvének filmforgatási jogát szerezte meg az Oscar-díjas rendező, aki megint egy nagy érzelmeket felkavaró filmet készíthet.