Biden egy LMBTQ zsinagóga vezető rabbiját jelölte az egyik vallásszabadsággal foglalkozó bizottságba

Biden elnök pénteken bejelentette, hogy egy New York-i LMBTQ zsinagóga vezető rabbiját tervezi jelölni az Egyesült Államok nemzetközi vallásszabadsággal foglalkozó bizottságába – írja a Washington Blade.

A kérdéses bizottság a vallásszabadság védelmére törekszik az Egyesült Államokban és világszerte. A tagokat az elnök, valamint a kongresszus demokrata és republikánus vezetői jelölik

Sharon Kleinbaum rabbi 1992-ben csatlakozott a Beit Simchat Torah felekezethez.

„1992-ben iktatták be a CBST vezető rabbijává, az AIDS-válság csúcspontján érkezett, amikor a zsinagógának kétségbeesetten szüksége volt a pásztori gondoskodásra és spirituális vezetésre” – olvasható abban az életrajzban, amit a jelöléssel együtt mellékkeltek.

„Ő vezette át a gyülekezetet változások nehéz időszakában, és miközben társadalmi kérdésekkel is foglalkozott, egy erős és mélyen spirituális közösséget épített. Vezetése alatt a CBST erőteljes hangja lett a más szexuális orientációjú, nemi identitású és nemi kifejezésmódú emberek egyenlőségéért és igazságosságáért folytatott mozgalmának.”

– írják róla.

Kleinbaum felesége Randi Weingarten, az Amerikai Tanárok Szövetségének az elnöke.

Biden kényszerítené a tiltakozó orvosokat, hogy végezzenek nemátalakító műtéteket – Neokohn

A Biden adminisztráció fellebbez az ellen a döntés ellen, ami szerint nem lehet egy orvost büntetni, ha megtagadja a nemváltó műtét elvégzését.