Kifütyülték a térdelő angol csapatot a Puskás Arénában

A csapat a BLM tüntetéseken elhíresült gesztussal tüntetett a rasszizmus ellen, amit saját szurkolóik is több meccsükön kifütyültek. 

A magyar szurkolóknak nem tetszett, hogy az angol játékosok letérdeltek – számolt be a Sky Sports.

Az angol csapat már a meccs előtt tájékoztatva lett, hogy korábban az ír csapatot is kifütyülték a magyar szurkolók.

Videó:

Hungary fans booed England players for taking a knee

FOLLOW SPORTS EXTRA ON SOCIAL MEDIA INSTAGRAM;http://www.instagram.com/sports_extra01FACEBOOK ;http://www.facebook.com/sportsexrtaSUBSCRIBE ;http://www.youtu…

Az MLSZ a meccs előtt kérte a szurkolókat, hogy kerüljék a homofób és rasszista kántálásokat.

A Sky Sport riportere szerint az angol himnusz alatt is volt fújólás, ami miatt akár meg is büntethetik a magyar szövetséget.

Az is botrányt okozott az négygólos angol győzelem után, hogy a magyar szurkolók műanyagpalackokkal megdobálták a mezét levéve ünneplő Sterlinget.

Az angol riporterek állítása szerint több „rasszista gesztust” is láttak a nézőtéren. Garreth Southgate az angol csapat edzője a meccs után elmondta, hogy ők nem láttak semmit. Több nyilatkozó játékos se volt tanúja a rasszizmusnak, de elítélték a megnyilvánulásokat.

A FIFA két anti-rasszista szakértőt helyezett el a meccsen a szurkolók között, az ő általuk rögzített bizonyítékok dönthetnek egy esetleges büntetésről.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

https://neokohn.hu/2021/07/16/the-economist-az-olasz-focicsapatban-az-volt-a-legfeltunobb-hogy-nem-volt-koztuk-szines-boru-jatekos/