Vírustagadó, oltásellenes, zsidózó szélsőjobboldali székelyek álltak be Márki-Zay mögé

Homályos hátterű, ellentmondásos, a jelenlegi drámai járványhelyzetben vírustagadó, oltásellenes üzeneteket közvetítő székely szervezet támogatásával büszkélkedik Márki-Zay Péter, a magyarországi ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltje – írja a Krónika.

Hódmezővásárhely jelenlegi polgármestere több alkalommal is kiemelte a Székelyek Világszövetségét a kampányát segítők között. A politikus az ellenzék előválasztása után tartott „győzelmi” beszédében is megköszönte a szövetség támogatását, miután egy székely zászlót vélt felfedezni az őt éltetők körében.

Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője a Mandineren megjelent írásában úgy fogalmaz,

„lehullt a lepel, ugyanis a magát demokratának prezentáló Márki-Zay úton-útfélen arra a Székelyek Világszövetsége nevű szervezetre hivatkozik, mint szövetségesére a nemzeti kérdésekben, amelyik finoman fogalmazva kétes háttérrel rendelkezik”.

A szervezet alelnöke az a Csibi Barna, korábban nyilvánosan elégetett egy Avram Iancut jelképező bábut, és egy plakátot helyezett ki Csíkszeredában, az alábbi szöveggel:

»Szégyelld magad, már megint zsidónál vásároltál!«

A „botrányhős” Márki-Zay Péter esete a zsidókkal – Neokohn

Az ellenzéki-előválasztás Márki-Zay-Dobrev párharccá szűkülésével nagyobb figyelmet kapnak mind a bal-, mind a jobboldali médiában a jelöltek korábbi kijelentései és megnyilvánulásai.

„Ez a csoportosulás a baloldal miniszterelnök-jelöltjének szövetségese, hivatkozási alapja nemzetpolitikai kérdésekben. És ezzel a teherrel osztja az észt”

– emlékeztetett az országgyűlési képviselő.

„Nem egy zsidót támadunk, hanem a gazdaságukat. A piacgazdaság konkurencián alapul, így tanultam az egyetemen. A piacgazdaságban lehet azt mondani hogy ez jó, amaz pedig nem. Az üzenet lényege az volt, hogy Székelyföldön protekcionista gazdaságra van szükség. Vagyis a saját népedtől kell vásárolni, és ennyi”

mondta az előbb említett eset kapcsán akkoriban Csibi Barna.

Csibi nem mellesleg támogatja a donyecki és luganszki szeparatistákat is, mondván, hogy

 „Vlagyimir Putyin az egyedüli, aki a két régióban élő emberek autonómiájához való jogát támogatja”.

A Krónika eredeti cikke itt, a Mandineré pedig itt olvasható.

Márki-Zay Péter: magunkhoz kell ölelni minden cigányt, zsidót, meleget – Neokohn

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kormányra kerülése esetén „új kultúrát” ígért Magyarországon.