Életmentő szívműtéten esett át egy mianmari kislány Izraelben

A nyolcéves Hannah-nak különleges engedélyt kellett kapnia, hogy Izraelbe repülhessen kezelésre a mianmari polgárháború miatt – írja a The Jerusalem Post.

Hannah-t, a nyolcéves mianmari kislányt sikeresen Izraelbe szállították, és a Save a Child’s Heart szervezeten keresztül életmentő szívműtéten esett át a héten.

Hannah nyolc évvel ezelőtt életveszélyes szívproblémával született. Három évvel ezelőtt, ötéves korában szívműtéten esett át a Wolfson Medical Centerben, ami miatt vissza kellett térnie egy újabb műtétre. Ezt azonban megnehezítette, hogy Mianmarban polgárháború tört ki, és az országba érkező és onnan induló járatokat leállították.

A Save a Child’s Heart (Mentsük meg a gyermekszíveket) egy műveletet hajtott végre, hogy Hannah-t kihozzák Mianmarból, és Izraelbe szállítsák.

„Mianmarból csak kivételes esetben engednek ki, ha nem vagy diplomata”

– magyarázta Sarah Nevo, a szervezet képviselője.

„A mianmari izraeli nagykövetséghez fordultunk, és különleges engedélyt kaptunk Hannah és az apja számára egy Dubaiba tartó járatra, hogy onnan továbbutazhassanak Izraelbe.”

A repülés éjszakáján újabb akadály merült fel. Hannah apja felhívta Nevót, hogy közölje vele, hogy nem engedik felszállni a járatra, mert nem rendelkezik védettségi-igazolvánnyal, ami elengedhetetlen a Dubajba való beutazáshoz.

A repülőtérről Hannah-t és apját egyenesen a kórházba vitték, ahol Dr. Lior Sasson és Dr. Hagai Dekel már várták őket, hogy megkezdjék a műtét előkészületeit, ami jól sikerült.

Hannah jelenleg egy holoni rehabilitációs központban lábadozik.

https://neokohn.hu/2019/05/26/szivtol-szivig-er-az-onkentes-izraeli-segitseg/

„Ez a második alkalom, hogy Hannah-t megműtöttük, de ezúttal az utolsó pillanatig nem tudtuk, hogy megússza-e a műtétet”

– mondta Sasson.

„Annyira izgatottak és boldogok voltunk, amikor megláttuk az örömöt az arcán. Soha nem láttam még gyereket, aki ennyire boldogan érkezett volna egy műtétre.

Ez a valóság ezeknek a gyerekeknek, akiknek kontinenseken kell átkelniük, hogy életmentő orvosi ellátásban részesüljenek.”

A repülőút és a műtét finanszírozása Morris Kahntól származik, aki a szervezet megalapítása óta nagy szerepet vállal a szervezetben.

„Hannah története megható”

– mondta Kahn.

„Miután néhány évvel ezelőtt Izraelben kezelték, újabb kezelésre volt szüksége, és mi azonnal válaszoltunk a felhívásra, hogy Izraelbe hozzuk és gondozzuk őt. Hannah öröme a műtét után mindent elmondott. Megtiszteltetés és megtiszteltetés volt számomra, hogy részt vehettem ebben a műtétben, és tudtam, hogy egészségesen tér haza”

– mesélte.

A fejüknél összenőtt sziámi ikreket választottak szét sikeresen Izraelben – Neokohn

Az egyéves sziámi ikreket ötven fős orvoscsoport választotta szét rendkívül összetett műtéttel, amelyhez hasonlót eddig csak hússzor végeztek el sikeresen az egész világon.