Biden a transznemű amerikaiaknak üzent: „Isten képére vagytok teremtve”

Csütörtökön a Biden-kormányzat egy sor minisztériumi dokumentumban támogatta a nemi átalakító műtéteket és a kiskorúak hormonkezelését – számolt be a Daily Wire.

Csütörtökön a Biden kormányzat a „transz-láthatóság” napját ünnepelte, amelynek részeként Biden beszédet mondott és több kormányzati dokumentumban pedig támogatásukat jelezték a gender-megerősítő műtétek és kezelések iránt.

Az Egészségügyi Minisztérium Népesedési Ügyek Hivatala „A nemi hovatartozást megerősítő ellátás és a fiatalok” címmel adott ki egy kétoldalas dokumentumot, amely szerint „a nemi hovatartozást megerősítő ellátás javítja a nemileg különböző gyermekek és serdülők mentális egészségét és általános jólétét”.

A dokumentumban felsorolt „megerősítő ellátás” formái közé tartoztak a „pubertásblokkolók”, a „hormonterápia” és a „nemet megerősítő műtétek”, mint például a „felső műtét” (mellek leoperálása), „alsó műtét” (férfi nemi szerv eltávolítása) és az „arc feminizálása vagy más eljárások”.

Egy szintén a minisztérium alá tartozó szerv kiadott egy dokumentumot, amelynek címe: „A nemeket megerősítő ellátás trauma-informált ellátása„, amely azt állította, hogy „[a] gendert megerősítő ellátás nyújtásának negatív hatásait bizonyító, tudományosan megalapozott kutatások nem állnak rendelkezésre„.

Biden elnök csütörtökön rövid előre felvetett beszédet is tartott a transzneműek láthatóságát ünneplőknek, akiket „bátraknak” nevezett és kijelentette, hogy a „gender identitás megerősítése a legerőteljesebb dolog, amivel a fiatalok biztonságban és egészségben lehetnek.”

President Biden on Twitter: „To transgender Americans of all ages, I want you to know that you are so brave. You belong. I have your back. pic.twitter.com/mD4F0m3rU1 / Twitter”

To transgender Americans of all ages, I want you to know that you are so brave. You belong. I have your back. pic.twitter.com/mD4F0m3rU1

Biden a beszédben felszólalt az transz-ellenes törvények ellen, és kijelentette, hogy „elkötelezettek, hogy elősegítsék a transznemű egyenlőséget az osztályteremben.”

A Fehér Ház a nap alkalmából egy hosszú dokumentumot is kiadott, amelyben felsorolták, hogy mi mindent tesznek a transznemű közösségért.

Borítókép: Twitter

A nők eltörlése – Neokohn

Egyre többen tesznek úgy, mintha a „nő” definiálása valami legendabeli rejtvény lenne, amit a mesével ellentétben még a legbölcsebb pásztorfiú sem tud megoldani. Hajdú Tímea írása.