Videón, ahogy a republikánus szenátorjelölt földre lök egy BLM pólós férfit

A videón az látható, hogy a republikánusok arizonai szenátorjelöltje egy demokrata aktivistát a földre dob egy republikánus összejövetelen, de a jelölt szerint a történet ennél többről szól.

A 73 éves Peter Jackson „Black Lives Matter” pólót, „Jail Trump” sapkát, valamint egy N-95-ös maszkot viselt a találkozón, amely az arizonai Green Valleyben található Continental Shopping Plazában zajlott. Egy GoPro kamerát is vitt magával, amely rögzítette a támadást.

Az incidensről a Twitteren közzétett videó azzal kezdődik, hogy egy nő a mobiltelefonjával filmezi Jacksont, mielőtt a jobb öklével megütötte.

Röviddel ezután a Jackson kameráját lökdöső Blake Masters republikánus szenátorjelöltet láthatjuk, amint az aktivista felé veti magát, és mindkét kezével megragadja őt.

Az idősebb férfi ezek után térdre esett, majd egy csapat férfi kidobta a teremből, és kint hagyta a földön.

Ron Filipkowski 🇺🇦 on Twitter: „73 year old man who showed up at a Republican event in a BLM shirt is physically attacked and assaulted by AZ US Senate candidate Blake Masters. pic.twitter.com/C042sytJeG / Twitter”

73 year old man who showed up at a Republican event in a BLM shirt is physically attacked and assaulted by AZ US Senate candidate Blake Masters. pic.twitter.com/C042sytJeG

A felvételen nem látszik, hogy Jackson bárkit is megütött volna, ahogy a YouTube-on megosztott GoPro kamerájáról készült hosszabb, 9 perces videón sem.

Ennek ellenére Blake Masters a republikánus jelölt a saját videójában azt mondta, hogy „én és néhány srác közbeléptünk”, miután Jackson „megütött egy nőt”.

„Most hordágyon tolják ki, szóval tudják, mi lesz a New York Times főcíme”

– mondta Masters.

„Blake Masters amerikai szenátorjelölt megütött egy békés idős tüntetőt. Ilyen bánásmódban részesített mostanában a baloldali média”.

A Green Valley News szerint a rendezvény résztvevői hívták a 911-et is, és vallomást tettek a Pima megyei seriff helyetteseinek Jackson állítólagos szabálysértéseiről.

Amalia Halikias, Masters kampánymenedzsere a Newsweeknek azt mondta, hogy „a vita hevében az agitátor megütötte a nőt”.

„Ezt látta Blake is”

– tette hozzá Halikias.

„A férfi a kezével megütötte a nőt, arcon ütötte. Ekkor Blake közbelépett és lefogta a férfit, hogy ne tudja újra megütni a nőt”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Obamának a texasi iskolai lövöldözésről is George Floyd jutott az eszébe – Neokohn

„Azok a gyerekek valóban ártatlanok voltak, ő nem” – írta válaszul Obamának egy korábbi fekete demokrata képviselőjelölt.