Először mesélte el történetét az Ukrajnában megsebesült riporter

Tavaly márciusban Benjamin Hall súlyosan megsérült két kollégája pedig meghalt, mikor találat érte az autójukat.  A riporter elvesztette mindkét lábfejét, az egyik lábszárának egy részét, az egyik kezét és a látását az egyik szemére – de a csütörtöki interjú során elárulta, mi késztette arra, hogy túlélje és hazajusson.

A Fox News-nak adott interjúban megköszönte mindazoknak, akik elárasztották őt kedves szavaikkal és imáikkal, Hall elmondta, hogy a felépülés kulcsa egyszerű volt: „Azt hiszem, ha az ember olyasmin ment keresztül, mint én, a magasságokon és a mélypontokon, akkor kell, hogy legyen egy cél, kell, hogy legyen valami, amiért küzdeni lehet.”

A továbbiakban részletezte a robbanást követő első pillanatokat, közvetlenül azután, hogy körülötte minden „elsötétült”, felolvasva egy részletet a hamarosan megjelenő memoárjából.

„Ha elhatolt bármi a tudatomig az a lökéshullámok távoli érzése volt, és az az érzés, hogy testem minden része – csontok, szervek, inak, a lelkem – kiesett belőlem. Már majdnem halott voltam, de valószínűtlen módon, ebből a bénító semmiből egy alak bukkant elő, és egy ismerős hangot hallottam, amely olyan valóságos volt, mint bármi, amit valaha is ismertem. „Apa, ki kell szállnod a kocsiból.”

Hall azt mondta, hogy abban a pillanatban meglátta a lányait – és kimászott a kocsiból. Éppen amikor kiszállt, egy másik gránát telitalálatot mért a kocsira.

„Visszahoztak, és erőt vettem magamon. Kinyitottam a szemem, és sikerült kimásznom az autóból. Aztán a harmadik bomba magát az autót találta el. Ha nem ők hoztak volna vissza, akkor ma semmiképpen nem lennék itt”

– mondta.

Hall ezután elárulta, hogy az operatőr, Zakrzewski is kiszállt az autóból – és ők ketten beszélgettek, miközben vártak és reménykedtek, hogy segítség érkezik. „Mi ketten körülbelül 40 percig feküdtünk ott, és beszélgettünk, ő pedig elhunyt” – mondta Hall.

Benjamin Hall a németországi Landstuhl légibázis katonai kórházainak és a texasi San Antonióban található Brooke Army Medical Center katonai kórházainak tulajdonította, hogy mind testben, mind lélekben újjáépítették őt.

‘Everything went dark’: Injured Fox News reporter reveals details of bombing

Fox News foreign correspondent Benjamin Hall, who was severely injured while covering the war in Ukraine, releases a memoir, ‘Saved: A War Reporter’s Mission to Make it Home.’ #FoxNews Subscribe to Fox News! https://bit.ly/2vaBUvAS Watch more Fox News Video: http://video.foxnews.com Watch Fox News Channel Live: http://www.foxnewsgo.com/ FOX News Channel (FNC) is a 24-hour all-encompassing news service delivering breaking news as well as political and business news.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

https://neokohn.hu/2022/03/17/stabil-az-allapota-a-tudositonak-akinek-ket-munkatarsat-megoltek-ukrajnaban/