Zsidó házasságközvetítő valóságshow érkezik a Netflixre

A Netflix Jewish Matchmaking (Zsidó párkeresés) május 3-án kerül bemutatásra, az indiai párkereső, Aleeza Ben Shalom munkáját követi nyomon, aki a világ minden tájáról segít a zsidó szingliknek megtalálni a tökéletes társat.

„A Jewish Matchmaking az Egyesült Államokban és Izraelben élő szingliket mutat be, akik egy top zsidó házasságközvetítőre bízzák a társkeresést” – ígérte a Netflix. „Vajon a shidduchim randizás hagyományos gyakorlatának felhasználásával megtalálják-e a lelki társukat a mai világban?”.

A shidduc(him) egy olyan párkeresési rendszer, amelyben zsidó szingliket mutatnak be egymásnak ortodox zsidó közösségekben, azzal a végső céllal, hogy összeházasodjanak.

„A mai modern szerelem világában megszoktuk, hogy a technológiához fordulunk, ha szerelmet akarunk találni”

– mondta Aleeza az E! Newsnak a párkeresési filozófiájáról.

„Alkalmazásokat töltünk le és profilokat töltünk fel. Balra vagy jobbra húzzuk a lapokat. És mégis, valahogy még sosem volt nehezebb megtalálni az „igazit””.”

„Itt jövök én a képbe… de én nem a nagymamád házasságközvetítője vagyok!” – magyarázta.

A Jewish Matchmaking a Netflix Indian Matchmaking című sorozatának nyomdokain halad, amely Mumbai első számú házasságközvetítőjét, Sima Tapariát követi.

(E!News)

Köves Slomó: létezik ortodox Tinder, de egy kicsit máshogy működik – Neokohn

Lassányi Gábor és Szilágyi Szilárd, a szexkultúra podcast házigazdái, Köves Slomót, az EMIH vezető rabbiját kérdezték a férfi és női szerepekről, illetve a szexualitásról a zsidó vallásban – írja a Zsido.