Lefasisztázták a gyerekekért kiálló floridai kormányzót

Egy provokátor „kib@szott fasisztának” nevezte Ron DeSantis floridai kormányzót, miközben a republikánus elnökjelölt-aspiráns pénteken egy dél-karolinai kampánygyűlésen beszélt államának oktatáspolitikájáról.

A Lexingtonban tartott rendezvényen DeSantis az általa Floridában aláírt törvényt ismertette, amely megkönnyíti a szülők számára, hogy kérvényezzék az eltávolítását az iskolai könyvtárakban lévő, szerintük pornográf vagy faji kérdésekkel nem megfelelően foglalkozó könyveknek, valamint korlátozásokat vezet be a faji, nemi és LMBTQ-témák oktatására vonatkozóan.

Váratlanul azonban, DeSantist rövid időre félbeszakította egy tiltakozó.

„Mi lesz a szülők jogával az egészségügyi ellátáshoz, a gyerekeik egészségügyi ellátásához? Maga egy kib@szott fasiszta”

– mondta a nő.

„Igen, nos, köszönöm, köszönöm” – válaszolta nyugodtan a kormányzó.

„Nem fogjuk hagyni, hogy a gyerekeinkre erőltessenek egy agendát. Ki fogunk állni a gyerekeinkért. Biztosra fogunk menni, hogy jól csináljuk” – mondta DeSantis, az őt hallgató tömeg éljenzése közepette.

„Az ilyen emberek Floridában azok, akiket minden egyes nap legyőzünk a politikában. Nem hagyjuk őket győzni.

Mi nyerjük meg ezeket a csatákat. Nem hagyjuk, hogy indoktrinálják a gyerekeinket”

– tette hozzá.

Ron DeSantis goes off on heckler who calls him a ‘f***ing fascist’

DeSantis responded to the heckler during a South Carolina speech by saying he won’t allow the left to „indoctrinate” children. #FoxNews Subscribe to Fox News! https://bit.ly/2vBUvAS Watch more Fox News Video: http://video.foxnews.com Watch Fox News Channel Live: http://www.foxnewsgo.com/ FOX News Channel (FNC) is a 24-hour all-encompassing news service delivering breaking news as well as political and business news.

Gender-háború Floridában – szülők jogai kontra woke-kapitalizmus – Neokohn

A floridai szülői jogi törvény körüli politikai vita váratlan fordulatot vett, mikor belépett a képbe a Disney. Hajdú Tímea írása.