A kristályéjszakához hasonlította a covid-oltást az AfD egyik politikusa

Pénzbüntetést kapott Florian Jäger, miután a német oltási kampányt a nácik rémtetteihez hasonlította.

Florian Jäger, aki a német parlament, a Bundestag tagja volt, 2021-ben egy videót tett közzé Facebook-oldalán, amelyben azt állította, hogy a német kormány COVID-intézkedései a német zsidók elleni 1938-as kristályéjszakai terrorkampányhoz hasonlíthatók.

Jäger jelenleg az AfD elnöke a München melletti Fürstenfeldbruck körzetében.

1938. november 9. és 10. között tartó kristályéjszaka során Hitler náci rezsimje országszerte megrongálta a zsidó tulajdonban lévő üzleteket, épületeket és több mint 250 zsinagógát.

Harmincezer zsidó férfit tartóztattak le és zártak koncentrációs táborokba, továbbá Hitler SA-jának verőlegényei számos zsidót bántalmazták és gyilkoltak meg ez idő alatt.

A müncheni bírósági tárgyaláson Andreas Franck ügyész, a bajor igazságszolgáltatás antiszemitizmusügyi biztosa azzal érvelt, hogy Jäger szándékosan gyűlöletkeltésre törekedett.

Most már biztosan rendőrőrs lesz Adolf Hitler szülőházából – Neokohn

Kevesebb mint két hónappal az átalakítás megkezdése előtt az emberek többsége nem ért egyet a tervvel.

„Politikusként pontosan tudta, hogy hol vannak égető problémák, és a videójával olajat öntött a tűzre”

– mondta.

„Ha a holokausztot önkényes összehasonlítási tárggyá degradálják a nemkívánatosnak vélt intézkedésekkel szemben, akkor a zsidó emberek antiszemita támadásokkal szembeni védelmét is csökkentik” – tette hozzá.

Frank Miksch, a Jägert képviselő ügyvéd azonban azt mondta, hogy Jäger nem antiszemita és nem is náci szimpatizáns, hanem az AfD „liberális részéhez” tartozik.

Jäger szintén tagadta az ellene felhozott összes vádat, és a bírósági tárgyalás előtt azt mondta, hogy „Izrael az egyik szenvedélye”.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a megjegyzések gyűlöletkeltésnek minősülnek, és Jägert 2700 eurós pénzbüntetés megfizetésére ítélte.

Antiszemita támadás ért egy, a fiával sétáló zsidó férfit Berlinben – Neokohn

Egyre gyakoribbak az antiszemita bűncselekmények Németországban.