Erdogan szerint az „izraeli kémhálózat” letartóztatása csak az első lépés volt

Recep Tayyip Erdogan török elnök azt állítja, hogy az Izraelnek való kémkedés gyanújával a múlt héten őrizetbe vett több tucat ember csak az „első lépés” és „egyértelmű válasz azoknak, akik fenyegetik” Törökországot — számol be a Times of Israel.

A török Nemzeti Hírszerző Ügynökség (MIT) fennállásának 97. évfordulóját ünneplő rendezvényen Erdogan szerint a MIT és a török rendőrség által végrehajtott letartóztatások „komolyan meglepték Izraelt”.

„[Hírszerző] szervezetünk, amely leleplezte Izrael kémhálózatát az országunkban, nagyon világos választ adott azoknak, akik fenyegetnek minket. Ez természetesen komolyan meglepte Izraelt”

– mondja.

Egy isztambuli bíróság elrendelte, hogy az izraeli hírszerzésnek való kémkedés gyanújával őrizetbe vett 34 ember közül 15-öt börtönben tartsanak a bírósági tárgyalásra várva – közölte múlt pénteken a török igazságügyi miniszter.

A gyanúsítottakat múlt kedden tartóztatták le, mert a vádak szerint olyan tevékenységeket terveztek, amelyek között szerepel a „felderítés” és a Törökországban élő külföldi állampolgárok „üldözése, bántalmazása és elrablása”.

https://neokohn.hu/2023/12/27/netanjahu-rosszabb-mint-hitler-teljesen-elgurult-a-gyogyszere-erdogannak/