Trump: Őrültség volna mást csinálni, mint amit Izrael csinál!

Donald Trump volt amerikai elnök az Israel Hayomnak adott interjújában teljes támogatásáról biztosította a gázai háborút.

„Amit október 7-én láttam, az volt az egyik legszomorúbb dolog, amit valaha láttam. Be kell fejezni a háborút, és biztos vagyok benne, hogy ezt meg is teszik. Be kell fejeznie a munkát, hogy Izrael és mindenki más számára is normális életet tudjon élni”

– jelentette ki a volt elnök, aki minden bizonnyal a republikánus párt jelöltje lesz az idén novemberben megrendezésre kerülő elnökválasztáson Joe Biden kihívójaként.

Trumo egyetértett Izrael cselekvési irányvonalával is.

„Én nagyon hasonlóan cselekednék, mint önök. Őrültnek kellene lenni ahhoz, hogy ne tegyük. Csak egy bolond nem tenné ezt. Ez egy szörnyű támadás volt”.

Trump szerint Izrael a háború kezdete óta nem helyezett kellő hangsúlyt a nyilvános diplomáciára és nem ismertette meg a világgal kellő részletességgel, mi is történt valójában.

„Szerintem Izrael nagyon nagy hibát követett el. A világ látja ezt, és ez rossz képet fest. Szerintem ez az egyik oka annak, hogy sok az ellenző.”

Trump áttekintette a Hamászt támogató Irán elleni fellépését is:

„Sok nemzetnek azt mondtam: ‘Ha Irántól vásároltok olajat, nem fogtok üzletet kötni az Egyesült Államokban, és meg fogjuk vámolni a termékeiket. Ezt mindenki elfogadta”.

Trump azt mondta, nagyképűség lenne tőle, ha tanácsot adna Izraelnek az Iránnal szembeni stratégiájával kapcsolatban, egy kulcsfontosságú kivételtől eltekintve.

„Nem hiszem, hogy helyénvaló lenne, hogy megmondjam, de nem hiszem, hogy megengedhetjük, hogy Iránnak atomfegyvere legyen”

— fogalmazott a volt elnök, akinek volt egy fontos tanácsa Izrael számára:

„Ne feledjék, Biden nem barátja Izraelnek. Ha Biden Izrael barátja lenne, október 7-e soha nem történt volna meg”.

Harris alelnök rokonait is elítélte, amiért pénzt gyűjtöttek az UNRWA számára.

Hogyan szavazhat egy zsidó ember Kamala Harrisre? Ő az ellenséget támogatja”.

Trump reagált Chuck Schumer demokrata szenátor izraeli választásokra vonatkozó felhívására is.

„Szerintem ez szörnyű dolog, mert elveszi az összes lendületet, és nagy megosztottságot mutat az Egyesült Államokban. Tizenöt évvel ezelőtt ez elképzelhetetlen lett volna”.

A háború egészét is a demokrata kormányzatnak tulajdonította. „Ez egy támadás volt, amit én Bidenre fogok, mert a világ nem tiszteli őt. Gyenge, hatástalan elnöknek látták őt, soha nem hajtották volna végre ezt a támadást, ha én lettem volna az elnök”.

Trump spekulált egy újabb izraeli látogatás lehetőségéről:

„Ugyan nem vagyok zsidó, Izrael számomra mégis rendkívül fontos. Szívesen megyek oda. Izraelben a szavazatok 98 százalékát kapnám„.

https://neokohn.hu/2024/03/22/betiltanak-a-tiktokot-amerikaban/