Breuer a Kormányinfón: Melyik magyar pártnak hozott pénzt a volt iráni elnök?

A Neokohn szerkesztője

Nem mindennapi jelenet zajlott le Gulyás Gergely és a Heti TV műsorvezetője között.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem meghívására, „közös értékek a globális környezetben” témában tartott előadást Budapesten Mahmúd Ahmadinezsád, az iráni nukleáris fegyverkezés atyja, aki szerint Izraelt el kell törölni, holokauszt pedig meg se történt.

A Heti TV műsorvezetője, Breuer Péter is részt vett a mai Kormányinfón, amelyen Ahmadinezsád látogatásával kapcsolatban azt a váratlan kérdést tette fel a  miniszterelnökséget vezető miniszternek, hogy „a volt iráni elnök melyik magyar pártnak hozott pénzt most Iránból, amikor a repülőtéren VIP-ként és nagy csomagokkal érkezett meg.

Lehet, hogy készpénz volt, vagy talán cukorka a csomagjában? Melyik pártot illette meg a támogatás?”

„Egyiket sem” – válaszolta Gulyás, aki láthatólag nem volt elragadtatva a neki szegezett kérdéstől, mire Breuer visszakérdezett, hogy

„Miniszter úr, ön ebben biztos?”

Breuer Péter és Gulyás Gergely feszült hangulatú szóváltása 1:13:36-tól:

Kormányinfó (2024. május 9.)

Kormányinfó (2024. május 9.)

Egy másik kérdésre válaszul Gulyás elárulta, hogy előzetesen nem tudott arról, hogy az iráni exelnök a Miniszterelnökséghez tartozó Nemzeti Közszolgálati Egyetemen adott elő, és szerinte ez bizonyítja, hogy a felsőoktatás autonóm módon működik. Ugyanakkor helyesebbnek tartotta volna, ha az állami egyetem tájékoztatást ad a látogatásról, bár ezt nem várja el.

Az antiszemita Ahmadinezsád NKE-n való szerepeltetése ellen tiltakozott korábban Izrael Állam magyarországi nagykövetsége, az EMIH, a MAOIH, a TEV, a Mazsihisz és a Hit Gyülekezete is.

https://neokohn.hu/2024/05/08/kepek-az-nke-rektora-vidaman-fotozkodott-antiszemita-vendegevel/

https://neokohn.hu/2024/05/07/az-izraeli-nagykovetseg-is-reagalt-mahmud-ahmadinezsad-latogatasanak-hirere/