Biden különleges tanácsadónak nevezett ki egy Izrael-ellenes aktivistát

A Euronews értesülései szerint Joe Biden amerikai elnök egy Izrael-ellenes, palesztin-amerikai aktivistát nevezett ki különleges tanácsadójának. 

Új beosztásba helyezték Mahed Bitar amerikai jogászt, idén január óta a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Bizottságának (NSC) a hírszerzés és a védelmi politika koordinálásért felelős igazgatóját. A palesztin-amerikai tisztviselőt emellett Biden elnök különleges tanácsadójává (special counsel) nevezte ki.

Bitar korábban Malajziában az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságán (UNHCR), majd 2007-ben Jeruzsálemben, a világszervezet palesztin menekülteket segélyező ügynökségénél dolgozott –

emlékezetes, hogy az UNRWA számos ponton összefonódott a Hamász iszlamista terrorszervezettel.

Mahed Bitar még az Obama-adminisztráció idején kezdett el a Nemzetbiztonsági Tanácsnak dolgozni, az izraeli-palesztin ügyek igazgatójaként. 2011 és 16 között a Külügyminisztérium tisztviselője volt, 2017-ben pedig a demokraták jogtanácsosaként csatlakozott a képviselőház hírszerzési bizottságához, ahol szerepet játszott Donald Trump első felelősségre vonási (impeachment) eljárásában.

Izrael tárt karokkal várja az amerikai egyetemeken rettegő zsidó diákokat – Neokohn

Az izraeli diaszpóraügyi minisztérium felhívást intézett az izraeli egyetemekhez.

Még érdekesebb, hogy diákévei alatt Bitar az Izraelt bojkottálni akaró antiszemita BDS-mozgalom aktivistája volt, és ő elnökölte a Georgetown Egyetem SJP-csoportját: a Diákok Palesztina Igazságáért nevű militáns, Izrael-gyűlölő szervezet hosszú évek óta szervez palesztin- és Hamász-párti megmozdulásokat, az elmúlt hetekben is az SJP volt a fő felelőse az amerikai campusokat elárasztó erőszakos Izrael- és zsidóellenes demonstrációknak.

A nem hírszerző, hanem politikai aktivista Bitarnak az NSC-be való januári kinevezése kapcsán Caroline Glick izraeli újságíró arra emlékeztetett, hogy „ez a pozíció az egyik legjelentősebb poszt az amerikai hírszerzési közösségben. A vezető igazgató az a csomópont, ahová az összes ügynökségtől származó információ áramlik. Ő dönti el, hogy mit oszt meg az elnökkel és a külföldi hírszerző szolgálatokkal.”

Az Izrael ügyében számos ingadozó nyilatkozatot tevő Biden elnök különleges tanácsadójaként most még több hatalom összpontosul a kezében — írja a Euronews.

10 tévhit az ENSZ terrorpárti szervezetéről – Neokohn

„Nincs még egy olyan ENSZ-szervezet, amely szinte egy teljes lakosság egészségügyi és oktatási költségeit fedezné – a helyi kormányzat helyett.”