Fokozza támadásait Izrael ellen a Hezbollah

Az izraeli hadsereg frissített jelentésében arról számol be, hogy a Hezbollah siíta terrorszervezet mintegy 200 rakétát és 20 drónt lőtt ki Libanonból Észak-Izraelre. A rakéták és drónok egy részét a légvédelem és a vadászgépek lelőtték.

Válaszul vadászgépek csapást mértek a Hezbollah több célpontjára a dél-libanoni Ramyehben és Houlában – teszi hozzá a közlemény, az IDF felvételeket is közzé tett néhány libanoni csapásról és néhány elfogásról.

A fokozott támadás reakció lehetett arra, hogy Izrael szerdán likvidálta a Hezbollah déli frontján lévő Aziz egység parancsnokát, Muhammad Neamah Nasszert. Őt tekintették a Hezbollah két legmagasabb rangú parancsnokának egyikének, akit a kilenc hónapos háború során eddig megöltek.

Arra a kérdésre, hogy Nasszer megölése hogyan illeszkedik abba a stratégiába, hogy tűzszüneti megállapodást próbáljanak kötni mind a Hamásszal, mind a Hezbollahhal, az IDF forrásai azt mondták, hogy a tűzszünet megkötéséig egyszerűen folytatniuk kell a Hezbollah jelentős célpontjainak támadását, hogy megpróbálják elrettenteni a csoportot attól, hogy folytassa az Izrael elleni harcot.

Emanuel (Mannie) Fabian on X (formerly Twitter): „The IDF updates that Hezbollah launched some 200 rockets and 20 drones from Lebanon at northern Israel in the terror group’s major attack earlier.It says that some of the rockets and drones were shot down by air defense and fighter jets.In response, fighter jets struck… pic.twitter.com/suikbSq1EM / X”

The IDF updates that Hezbollah launched some 200 rockets and 20 drones from Lebanon at northern Israel in the terror group’s major attack earlier.It says that some of the rockets and drones were shot down by air defense and fighter jets.In response, fighter jets struck… pic.twitter.com/suikbSq1EM

Az IDF forrásai egyetértettek abban, hogy eddig a Hezbollah magas rangú parancsnokainak megölése a csoport fokozott támadásaihoz vezetett, nem pedig csökkentéséhez és elismerték, hogy a pontos egyensúly megtalálása, hogy miként lehet katonai erővel nyomást gyakorolni a Hezbollahra, miközben megpróbálnak tárgyalni a tűzszünetről, nagyon nehéz feladat, és a politikai vezetésen múlik.

https://neokohn.hu/2024/07/03/macron-netanjahunak-meg-kell-akadalyozni-a-tuzveszt-libanonnal/