Migránsoktól félti a lányát a legendás német focista

Toni Kroos családjával inkább a biztonságosabb Spanyolországban marad, minthogy hazaköltözzön.

Toni Kroos úgy döntött, nem költözik haza Németországba a családjával. A német világklasszis labdarúgó egy interjúban azt mondta, maradnak Spanyolországban, ugyanis ott sokkal biztonságosabb az élet, mint Németországban. A labdarúgó a döntését a migrációs helyzettel indokolta, amiről úgy fogalmazott: az Eb-n megmutatták, hogy nyitottak és elfogadók, de az elmúlt években sok minden nagyon ellenőrizetlenül történt, és „a bevándorlók egy része” nem válik Németország előnyére.

Németország már nem az az ország, mint 10 éve volt – értékelte hazája helyzetét Toni Kroos egy interjúban. A német labdarúgó válogatott visszavonuló klasszisa elárulta: nem költözik haza családjával Spanyolországból, mert Németország már nem biztonságos.

„Van egy hétéves lányom, aki lesz majd 13, 14, és 15 éves is. És azt mondom, hogy a jelenlegi helyzetben aggódnék, és nem engedném el nyugodtan, ha este 11 óra után elmenne bulizni egy német nagyvárosban. Sokkal inkább Spanyolországban fogunk élni, mert ott biztonságosabb” – fejtette ki Kroos.

Arabok támadták meg egy izraeli politikus zsidó nagymamáját Francisztánban – Neokohn

A muszlim támadók brutálisan bántalmazták a 88 éves asszonyt.

A 114-szeres válogatott labdarúgó az egyik legégetőbb problémának a németek életében állandóan jelen lévő migrációt tartja, ugyanis szerinte a bevándorlók egy része nem válik Németország előnyére.

Úgy fogalmazott: ha ezeket nem tudják kiszűrni, akkor komoly társadalmi problémák jöhetnek.

„Nagyon sok probléma van. Igen, azt mondom, hogy az egyik nagy kérdés a migráció. Azt gondolom, hogy az Eb-n megmutattuk, hogy nyitottak vagyunk, elfogadók vagyunk, de az elmúlt években elvesztettük a kontrollt. Alábecsültük ezt az egészet, túlságosan ellenőrizetlen volt ez a terület az elmúlt években és a németek megosztottak a témában” – mondta Toni Kroos.

„Sikerülni fog, megoldjuk!” – mondta Angela Merkel 2015 nyarán a migrációs válságról. A korábbi német kancellár ezzel a német bevándorlás politikát, a Wilkommenskulturt, vagyis a korlátlan befogadás kultúráját méltatta.

A migránsok tömegei pedig országokon átgázolva megindultak, és mostanra legkevesebb hárommillióan élnek Németországban.

Ghánai migráns támadt a rendőrökre egy müncheni zsinagógánál – Neokohn

Húsz percen belül két incidens is történt a zsinagógánál.

Az első fordulat 2015 szilveszter éjszaka következett, amikor Kölnben és más német nagyvárosokban migránsok nők elleni szexuális zaklatások tömegét követték el. A gyanúsítottak szinte minden esetben fiatal, migrációs hátterű férfiak voltak, akik több mint 1500 nőt bántalmaztak, sokakat kiraboltak és megerőszakoltak.

A német bevándorláspolitika azonban szinte változatlan maradt az évek alatt. A német rendőrszakszervezet elnökhelyettese szerint a nők gyakran már kerülik a nyilvános helyeket és ünnepségeket, mert rettegnek az erőszakos migránsoktól.

A Neue Zürcher Zeitung korábban arról írt: 2015 és 2022 között legalább hétezer nő vált migránsok által elkövetett szexuális erőszak áldozatává Németországban. A lap megjegyezte: az ellenőrizetlen és feltétel nélküli migráció számos szexuális bűnöző bevándorlásához vezetett.

A németek közben arra panaszkodnak, hogy élhetetlenné vált az országuk, pedig a migráció kezelése lenne az egyik legfontosabb téma. Évek óta egyre több német állampolgár dönt Toni Krooshoz hasonlóan úgy, hogy elköltözik. Többen a legfontosabb indokként azt mondják: már nem érzik otthon magukat Németországban, különösen a 2015-ös menekültválság óta.

Berlinisztán: Elektromos rollerrel támadtak rá egy zsinagógába igyekvő zsidóra – Neokohn

Az arab elkövető „Szabad Palesztinát” kiabálva rontott rá a vallásos zsidó férfire.