Trump üzenete Bibinek: Zárjátok le a háborút, szerezzétek vissza a túszokat!

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt egy nappal a Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel való találkozója előtt a Hamász elleni háború gyors befejezésére szólított fel a Gázai övezetben és a túszok visszatérésére, hozzátéve, hogy „Izrael nem túl jó a PR-ban”.

Arra a kérdésre, hogy mi a terve a gázai háború befejezésére, amennyiben elnökké választják, a volt amerikai elnök a Fox Newsnak azt mondta, hogy azt szeretné, ha Netanjahu „gyorsan befejezné… mert megtizedeli őket ez a nyilvánosság”.

Azt is mondta, hogy Izraelnek

„vissza kell szereznie a túszait”

, és hogy szerinte „sokan közülük talán már meghaltak”.

A telefoninterjú során többször megismételte azt az állítását is, hogy a Hamász október 7-i mészárlása és az azt követő gázai háború nem történt volna meg, ha ő lett volna akkor elnök.

„Tudja, október 7-e soha nem történt volna meg, ha én lettem volna az elnök. Nem lett volna rá esély. Irán le volt gatyásodva. Nem volt pénzük a Hamaszra vagy a Hezbollahra. Egyszerűen nem történt volna meg. Nulla esély” – mondta,

hozzátéve, hogy Ukrajna 2022-es orosz megszállása és az ott jelenleg is zajló háború szintén nem történt volna meg az ő felügyelete alatt.

Trump bírálta azokat az Izrael-ellenes és palesztinbarát aktivistákat is, akik szerdán Washingtonba vonultak, hogy tiltakozzanak Netanjahu az amerikai kongresszus előtt mondott beszéde ellen, és egyéves börtönbüntetést követelt az amerikai zászló meggyalázásáért.

„Ritkán láttunk ilyesmit, és szerintem egy év börtönbüntetést kellene kapnia annak, aki meggyalázza az amerikai zászlót. Most az emberek azt fogják mondani, hogy „Ó, ez alkotmányellenes” – de ezek ostoba emberek”

– fogalmazott Trump.

https://neokohn.hu/2024/07/25/meghallottak-e-az-amerikaiak-netanjahu-uzenetet/