Bizonyítékokat találtak a bezárt németországi Iszlám Központ és Irán között

A német belügyminisztérium vizsgálata megállapította, hogy a közelmúltban bezárt hamburgi Iszlám Központ vezetője közvetlen kapcsolatban állt Iránnal, a libanoni Hezbollah vezetőjével, Hasszan Naszrallahhal, valamint segítséget és támogatást nyújtott a hútik hadműveleteinek.

Július végén rendőrök és a német biztonsági erők tagjai razziát tartottak a hamburgi Iszlám Központban, amely az ország egyik legnagyobb mecsete és az ország muszlim közösségének ismert központja. A bezárás utáni nyomozás után a német rendőrség bejelentette, hogy bizonyítékokat találtak benne a Hezbollahhal való kapcsolatra és annak támogatására, valamint Izrael-ellenes propaganda közzétételére. A nyomozás szerint a központ Irán „meghosszabított karjaként” működött — jelenti az N12, izraeli hírcsatorna.

A német Der Spiegel magazin a németországi belügyminisztérium belső dokumentumait publikálta, amelyek közvetlen kapcsolatot jeleznek az Iszlám Központ vezetője és az iráni legfelsőbb vezető, Ali Khamenei hivatala között, ezenkívül bizonyítékot találtak a libanoni Hezbollah és a jemeni hútik terrorista tevékenységeinek támogatására, valamint az Izrael elleni külön propaganda bátorítására, beleértve az október 7-i mészárlás dicsőítését.

Irán Hamburgon keresztül terjeszkedik Németországban – Neokohn

Németország-szerte legkevesebb 150 síita közösség áll az iráni rezsim irányítása alatt.