Semmi se szent: A Hamász több ezer brit veterán holttestét akarta túszul ejteni

Egy, az IDF által talált dokumentum szerint a Hamász brit katonák 100 éves maradványait tervezte alkualapnak felhasználni.

A Telegraph egy Gázában felfedezett dokumentumról szóló beszámolója szerint a Hamász azt tervezte, hogy exhumálja a 100 éve gázai sírokba eltemetett brit katonák maradványait, hogy a brit kormány zsarolására használja fel.

A hétoldalas dokumentum állítólag azt a tervet részletezi, hogy a gázai brit háborús temetőben eltemetett halott brit katonokát, hogyan ássák ki, és tartsák „fogságban”.

Az Egyesült Királyság védelmi minisztere által vezetett Commonwealth War Graves Commission (CWGC)

az első és a második világháború 3217 veteránjának sírját őrzi egy gázai temetőben.

Az ott eltemetett katonák közül sokan az oszmánok elleni harcban haltak meg 1917-ben.

Izraeli tisztviselők szerint a cselekményt részletező dokumentumot januárban találták meg egy olyan épületben, amely Jahja Szinvár és Mohammed Deif Hamász-vezérekhez kötődik Hán Júniszban.

A tisztviselők szerint a dokumentumot 2022 októberében írták, amikor Liz Truss akkori brit miniszterelnök azt mondta, hogy át akarja költöztetni a brit nagykövetséget Tel-Avivból Jeruzsálembe.

Amikor Franciaország majdnem megszerezte Jeruzsálem felét – Neokohn

Ha minden a francia tervek szerint halad, és Edmund Allenby tábornok hallgatott volna, akkor egészen másként alakult volna a történelem…

A Telegraph szerint a Hamász követelései a veteránok visszaszolgáltatására magukban foglalták volna Truss jeruzsálemi nyilatkozatának visszavonását és a temetők területére vonatkozó „bérleti díjak” visszamenőleges kifizetését, amely több mint száz évre, 1917-ig nyúlik vissza.

„Ha a brit kormány nem tesz eleget a fent említett követeléseknek, a gázai önkormányzat intézkedik annak érdekében, hogy az összes holttestet eltávolítsák a temetőkből, és bírói végzéssel egy speciális helyen gyűjtsék össze, és kijelentik, hogy a holttesteket fogságban tartják mindaddig, amíg meg nem születik a megoldás vagy az alku. ” – áll a dokumentumban.

„A brit kormány kínos helyzetbe kerül a brit nép, politikai elitje és hadserege előtt, ha bármely ország meggyalázza katonái holttestét.”

Noha a tervek soha nem vezettek cselekvéshez, a sírhelyekkel rendelkező terület továbbra is a Hamász ellenőrzése alatt áll, így továbbra is nagy a zsarolás veszélye – állítják izraeli tisztviselők.

„Az ebben a dokumentumban bemutatott taktika szó szerint terrorizálja az Egyesült Királyság egészét, hogy így befolyásolja a politikai döntéseket” – mondta egy izraeli tisztviselő a The Telegraphnak.

„Nem zárható ki, hogy a Hamasz ezt a stratégiát vagy más hasonló stratégiákat alkalmazza a jövőben a külügyek befolyásolására vagy bármi másra, ami a napirendjén szerepel.”

Az arab nacionalizmus eredete. Honnan jött és hová tart? 1. rész – Neokohn

Párizs volt az arab nacionalizmus egyik szellemi központja és az itt tanuló szíriai-libanoni keresztény arab diákok voltak az első nacionalisták.