Kamala Harris felmondta a szokásos demokrata mantrát Izrael “támogatásáról”

Kamala Harris amerikai alelnök csütörtökön kijelentette, hogy nem fog változtatni Joe Biden amerikai elnök Izrael fegyverekkel támogató politikáján, és elutasította a fegyverszállítások visszafogására vagy teljes megszüntetésére irányuló felhívásokat.

Harrist a CNN-nek adott interjúban kérdezték erről a kérdésről, amelyet alelnökjelöltjével, Tim Walz-cal közösen adott. Ez volt az első interjúja, amióta a múlt hónapban a demokrata párt elnökjelöltje lett.

A CNN – kiemelve a progresszívek felhívásait az Izraelnek szánt fegyverszállítmányok visszatartására – megkérdezte Harrist, hogy másként állna-e hozzá az Izrael és a Hamász közötti háborúhoz, mint Biden. Az interjút készítő Dana Bash nem említette, hogy Bidenék visszatartottak egy nehézbombákból álló izraeli szállítmányt, valamint más fegyverek szállítását is késleltették.

„Egyértelműen és megingathatatlanul elkötelezett vagyok Izrael önvédelme mellett, és ez nem fog változni”

– válaszolta Harris.

„De tegyünk egy lépést hátra. Október 7. – 1200 embert mészároltak le, sok fiatalt, akik egyszerűen csak egy zenei fesztiválon vettek részt. Nőket erőszakoltak meg borzalmas módon” – folytatta az alelnök. „Ahogy akkor mondtam, ma is azt mondom: Izraelnek joga van megvédeni magát” – mondta.

„De nem mindegy, hogyan teszi ezt. Túl sok ártatlan palesztint öltek meg” 

– tette hozzá Harris.

Melanie Phillips: Kamala Harris és Doug Emhoff családi cirkusza – Neokohn

A JNS szerzője szerint a demokrata elnökjelölt és férje épp megpróbálja átverni a zsidó szavazókat.

Az alelnök ezután megismételte, hogy hisz az Izrael és a Hamász közötti tűzszüneti és túszcsere megállapodás szükségességében.

„Ennek a háborúnak véget kell vetni, és olyan megállapodást kell kötnünk, amely a túszok hazajuttatásáról szól” – hangsúlyozta Harris, megjegyezve, hogy találkozott a nyolc amerikai túsz családjával.

Arra a kérdésre, hogy változtatna-e a fegyverszállítmányokkal kapcsolatos jelenlegi politikán, Harris nemmel válaszolt, mielőtt gyorsan folytatta a túszmegállapodás szükségességéről szóló mondandóját.

„Továbbra is elkötelezett vagyok – október 8-a óta – amellett, hogy mit kell tennünk a kétállami megoldás érdekében,

ahol Izrael biztonságban van, és – egyenlő mértékben – a palesztinok biztonságban, önrendelkezési joggal és méltósággal rendelkeznek” 

– tette hozzá a demokrata elnökjelölt-aspiráns.

Israel Hayom: Nem érkeznek az amerikai fegyverek, Izrael saját gyártásba kezd – Neokohn

Megszületett a döntés, miután Izrael levonta a háború legfontosabb tanulságát. Mutatjuk a részleteket!

Késnek a fegyverek: Benjamin Netanjahu már nyilvánosan is megvádolta Washingtont – Neokohn

„Miután hónapokig nem történt változás a helyzetben, úgy döntöttem, hogy nyilvánosan kifejezem aggodalmaimat” – mondta az izraeli vezető.