A FIFA elnapolta az Izraeli Labdarúgó Szövetség kitiltását

A nemzetközi szervezet ismét elhalasztotta döntést a Palesztin Hatóság azon kérelme kapcsán, hogy Izraelt a gázai háború miatt tiltsák ki a nemzetközi futballból. A döntés most októberre várható.

A FIFA pénteken késő este közölte, hogy októberben fogja megvizsgálni a Palesztin Labdarúgó Szövetség (PFA) Izraeli Labdarúgó Szövetséggel (IFA) szemben tett javaslatait.

A Palesztin Hatóság (PH) labdarúgó-szövetsége áprilisban jelentette be, hogy a FIFA éves kongresszusán Izrael kitiltását fogja kérni.

A FIFA egyszer már elhalasztotta a döntést a PH kérésével kapcsolatban. 

„A FIFA megkapta a Palesztin Labdarúgó Szövetség Izraellel szembeni javaslatainak független jogi értékelését” – közölte a FIFA a Reuters szerint.

„Ezt az értékelést megküldjük a FIFA Tanácsának, hogy áttekintse, és a következő, októberi ülésén megvitathassa a témát”.

Az izraeli válogatott továbbra is Magyarországon játssza a hazai mérkőzéseit – Neokohn

Franciaország és Olaszország is Budapestre látogat, és könnyen lehet, hogy Belgium is így tesz.

A FIFA nem volt hajlandó további részleteket közölni az értékelésről, illetve arról, hogy októberben mikor lesz az ülés.

A Palesztin Hatóság már korábban is kérte a FIFA fellépését Izrael ellen. A FIFA 2017-ben úgy döntött, hogy nem avatkozik be a Palesztin Hatóság azon törekvésébe, hogy hat izraeli csapatot tiltson ki Júdea és Szamária területéről.

A Palesztin Hatóság azt állítja, hogy a csapatok jelenléte Júdeában és Szamáriában sérti a FIFA alapszabályát, amely megtiltja, hogy egy másik tagszövetség engedély nélkül egy másik területen játsszon.

A Palesztin Hatóság labdarúgó-szövetsége arra is panaszkodott, hogy Izrael akadályozza tevékenységét, többek között korlátozza a játékosok mozgását a Palesztin Hatóság által kijelölt júdeai és gázai területek között.

„Antiszemita országban élek” – mondja a Barcelona sztárjának izraeli felesége – Neokohn

Coral Simanovich izraeli modell a Ynetnek mesélt a spanyolországi helyzetről.