A palesztin terror nem áll le: három izraeli rendőrt öltek meg Júdea-Szamáriában

Három izraeli rendőr meghalt egy lövöldözés terrortámadásban Júdea-Szamária (Ciszjordánia) déli részén fekvő palesztin Tarqumija város közelében vasárnap reggel – közölte a rendőrség.

Palesztin terroristák tüzet nyitottak egy rendőrautóra a 35-ös úton, az Idhna-Tarqumija csomópont közelében, majd elmenekültek a helyszínről.

A Magen David Adom mentőszolgálat közölte, hogy három áldozatot kezeltek kritikus állapotban, köztük egy 30-as éveiben járó férfit, egy 30-as éveiben járó nőt és egy 50-es éveiben járó férfit.

A 30-as éveiben járó férfit és nőt a helyszínen halottnak nyilvánították – közölte az MDA -, míg az 50 éves férfi a jelentések szerint útban a kórházba halt meg.

A feltételezések szerint a palesztin támadók egy arra járó járműből nyitottak tüzet a rendőrautóra, majd gyalog menekültek el a helyszínről.

„Üldözőbe vettük a terroristákat” – közölte az IDF.

Újabb hat izraeli túszt végeztek ki a palesztin terroristák – Neokohn

Az IDF szerint a hat túszt a Hamász rövid idővel, valószínűleg egy-két nappal azelőtt gyilkolta meg, hogy az izraeli csapatok rájuk találtak volna.

A támadásra azt követően került sor, hogy szombaton a terroristák két autóbombát robbantottak Júdea-Szamária déli részén, a Tarqumijától mintegy 15 kilométerre északkeletre fekvő Gush Etzion településnél. A robbanásokban két katona könnyebben, egy pedig közepesen megsérült.

A palesztin támadók, akik a támadás során életüket veszítették, mindketten Hebronból származtak.

Szombaton Júdea-Szamária északi részén egy izraeli katona meghalt, három pedig megsebesült, közülük egy súlyos állapotban, a Hamász fegyvereseivel folytatott tűzharcban Dzsenínben, a térségben zajló nagyszabású IDF-műveletek közepette.

Október 7-e óta az izraeli csapatok Júdea-Szamáriában mintegy 5000 körözött palesztint tartóztattak le, köztük több mint 2000 Hamászhoz kötődő terroristát.

Nem is vártunk mást: Palesztin diplomaták ünnepelték a zsidók lemészárlását – Neokohn

Egy új vizsgálat komoly kérdéseket vet fel a Palesztin Hatóság (PH) tisztviselőinek nemzetközi színtéren betöltött legitimitásával kapcsolatban.