A gázai túszok családjai üzentek a kormánynak: Pusztítsátok el a Hamászt!

A Gvura Fórum tagjai hétfőn a jeruzsálemi miniszterelnöki hivatal elé vonultak, hogy tiltakozzanak a Histadrut szakszervezeti szövetség által meghirdetett általános sztrájk ellen, miután az IDF a hétvégén hazahozta hat kivégzett izraeli túsz holttestét a Gázai övezetből.

„Felszólítjuk a miniszterelnököt, hogy ne engedjen a Hamász terrorista vezetőjének, Jahja Szinvárnak, és helyette tartsa fenn a katonai nyomást a teljes győzelem elérése érdekében”

– nyilatkozta a JNS-nek Yehoshua Shani, a csoport egyik tagja, akinek fia, Ori Shani IDF százados október 7-én halt meg Kissufimnál.  

„A szívünk a Hamász által meggyilkolt túszok családjaival van, nem pedig Izrael kormányával, amelynek mindent meg kell tennie a túszok visszahozataláért, ugyanakkor el kell pusztítania a Hamászt és véget kell vetnie a terrornak” – folytatta Yehoshua.

„Megértjük a fájdalmat, megértjük a családokat, de mégis arra kérjük a kormányt, hogy folytassák a háborút, amíg véget nem vetnek a Hamász terroruralmának, mert itt az egész nemzetet meg kell védenünk”

– tette hozzá.

A csoport tiltakozásán mintegy 200-an vettek részt. A tüntetők a miniszterelnöki hivatal mellett egy sátrat állítottak fel, ahol az emberek megoszthatják egymással az izraeli hősök történeteit, köztük a jelenlegi háborúban elesettekét.

איתמר בן גביר on X (formerly Twitter): „משתמשים בכוחנו בממשלה למנוע עסקה מופקרת – עם חמאס צריך לדבר רק בין כוונות. pic.twitter.com/l39UV870Cn / X”

משתמשים בכוחנו בממשלה למנוע עסקה מופקרת – עם חמאס צריך לדבר רק בין כוונות. pic.twitter.com/l39UV870Cn

Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter szintén részt vett a tüntetésen, és kijelentette: „Kormányzati hatalmunkat arra használjuk, hogy megakadályozzunk egy meggondolatlan alkut. A Hamásszal csak fegyverek nyelvén kell beszélni”.

A múlt hónapban a miniszterelnök találkozót tartott mind a Gvura Fórum, mind a Tikva Fórum képviselőivel, egy másik csoporttal, amely szerint a folyamatos katonai nyomásgyakorlás a legjobb módja annak, hogy biztosítsák a 101 megmaradt túsz szabadulását.

A Hamász nyilvánosságra tervezi hozni a túszok kivégzéséről készült videót – Neokohn

Azzal fenyegetnek, hogy a következő órákban közzéteszik a videót.

Caroline Glick: Szinvár izraeli cinkosai – Neokohn

A tábornokok, a baloldali politikai vezetők és az utcán randalírozók mind azt a szerepet játsszák, amit a Hamász vezetője kijelölt nekik. Vélemény.