Tragédia: Lányát október 7-én veszítette el, most őt is megölték a terroristák

Roni Shakuri, annak a három rendőrnek az egyike volt, akiket vasárnap reggel meggyilkoltak egy Hebron közelében elkövetett terrortámadásban. 

Roni lánya, Mor Shakuri rendőr törzsőrmester a szderóti rendőrőrs védelmében halt  hősi halált a Hamász támadása során október 7-én.

Morral egy palesztin mesterlövész végzett, miközben próbálta visszaverni az őrsre betörő terroristákat. Mor addig tüzelt rájuk, amíg ki nem fogyott a lőszere.

A csata közben egy telefonhívás során volt ideje beszélni az édesanyjával és elbúcsúzni tőle: 

„Anya, ha nem élem túl, tudd, hogy szeretlek téged, szeretem az apámat, és vigyázz Sapirra (a húgára) helyettem”

– mondta.

A palesztin terror nem áll le: három izraeli rendőrt öltek meg Júdea-Szamáriában – Neokohn

A támadásra azt követően került sor, hogy szombaton a terroristák két autóbombát robbantottak Júdea-Szamária déli részén.

Alon Davidi, Szderót polgármestere a reggeli hírek hallatán így nyilatkozott: „Szderót városának minden lakójával és Izrael polgáraival együtt osztozom a családok gyászában, és kétszeres fájdalmat érzek Roni Shakuri törzsőrmester elvesztése miatt, a Tarqumijában történt véres támadás reggelén. Roni, aki október hetedikén már elvesztette lányát, a rendőrnőt, Mor-t, aki a szderoti rendőrőrsnél zajló harcokban vesztette életét. Támogatásomat küldöm az IDF katonáinak és parancsnokainak, akik bátran harcolnak”.

A ma reggeli támadás további két áldozata Arik Ben Elijahu, 37 éves, Kirjat Gat-i lakos, aki feleséget és három gyermeket hagy hátra, és Hadas Brentz, 53 éves, Sde Moshe-i lakos, aki férjet, három gyermeket és egy unokát hagyott hátra.

Egy elrabolt tankparancsnok barátnője és unokatestvére is bevonult az IDF-be – Neokohn

A két lány a kényelmes amerikai életét feladva döntött az izraeli katonai szolgálat mellett.