Már épp ideje volt: Amerikában vádat emeltek a Hamász vezetői ellen

Az amerikai igazságügyi minisztérium bejelentette, hogy terrorizmusért vádat emelnek a Hamász magas rangú vezetői ellen az október 7-i mészárlás elkövetése miatt.

„A ma nyilvánosságra hozott vádak csak egy részét képezik annak a törekvésünknek, hogy a Hamászt teljes körűen célba vegyük” – mondta Merrick Garland főügyész. „Nem ezek az intézkedések az utolsók” – írja a jns.org.

A főügyész elmondta, hogy Jahja Szinvár és más Hamász-vezetők

„évtizedek óta tartó terveket szőnek amerikai állampolgárok meggyilkolása és az Egyesült Államok nemzetbiztonságának veszélyeztetése érdekében”.

„Október 7-én a Hamász terroristái a vádlottak vezetésével közel 1200 embert, köztük több mint 40 amerikait gyilkoltak meg, és civilek százait rabolták el” – mondta Garland. „A múlt hét végén megtudtuk, hogy a Hamász további hat embert gyilkolt meg, akiket elraboltak és közel egy évig fogva tartottak, köztük Hersh Goldberg-Polin-t, egy 23 éves izraeli amerikait.”

A gázai túszok családjai üzentek a kormánynak: Pusztítsátok el a Hamászt! – Neokohn

Nem mindenki ért egyet a sztrájkkal és a tiltakozással. A Gvura és Tikva Fórum szerint is folytatni kell a katonai nyomásgyakorlást.

Garland elmondta, hogy a szövetségi kormány vizsgálja Goldberg-Polin meggyilkolását, valamint: „a Hamász minden egyes brutális gyilkossága, amelyet amerikaiak ellen követ el, terrorcselekménynek minősül”.

A most nyilvánosságra hozott vádirat Szinvár, Iszmail Haníje, Mohammed Deif, Marwan Issa, Khaled Meshaal és Ali Baraka ellen egyenként hét vádpontot tartalmaz az október 7-i támadásokkal kapcsolatban. Ezek között szerepel az amerikai állampolgárok meggyilkolására irányuló összeesküvés és a halált okozó tömegpusztító fegyverek használata.

Haníje, Deif és Issa a jelentések szerint már meghaltak. Meshaal és Baraka Katarban, illetve Libanonban tartózkodik, míg Szinvár vélhetően a Gázai övezetben van.

A köpönyegforgatók árulása Izrael legsötétebb órájában – Neokohn

Mégis miféle morális megfontolások vezetik Izrael nyugati szövetségeseit, amikor a gyászba borult zsidó államot büntetik a Hamász helyett? Vélemény.

„Az igazságügyi minisztériumnak hosszú az emlékezete” – mondta Garland.

„Életük végéig üldözni fogjuk az amerikaiak meggyilkolásáért felelős terroristákat és azokat, akik illegálisan anyagi támogatást nyújtanak nekik”.

A február 1-jei keltezésű vádiratban szerepel, hogy a terroristák „fegyverként alkalmazták az izraeli nők elleni szexuális erőszakot, beleértve a nemi szervek megcsonkítását”.

A dokumentum tartalmazza, hogy Irán és a Hezbollah „instrumentális” szerepet játszott a Hamász támogatásában, és lehetővé tette számára az október 7-i támadások végrehajtását.

A minisztérium hozzátette, hogy az FBI folytatja a nyomozást az ügyben.

A Hamász videót tett közzé az egyik kivégzett túszról – Neokohn

A terrorszervezet parancsba adta az őröknek, hogy végezzék ki a túszokat, ha az izraeli csapatok megközelítik őket.