Egy dologban biztosan egyetért a két amerikai elnökjelölt

Miközben a 2024-es elnökválasztási verseny az utolsó hónapokba lép, Kamala Harris alelnök és Donald Trump volt elnök arra biztatja támogatóit, hogy kezeljék megfelelő óvatossággal a közelmúltbeli közvélemény-kutatásokat, igaz, hogy ezt a két fél ellentétes okokból javasolja.

A Fox News beszámolója szerint Harris annak ellenére óvatosságra int, hogy az adománygyűjtési és közvélemény-kutatási számok jelentősen megugrottak, mióta hat héttel ezelőtt Joe Biden elnök visszalépett a jelöltségtől és átadta a helyét az Egyesült Államok addigi legnépszerűtéltenebb alelnökének. Trump ezzel szemben látta, hogy a lendülete kissé lelassult az ellene nem sokkal korábban megkísérelt merénylet óta, de továbbra is magabiztos, arra hivatkozva, hogy a közvélemény-kutatási előrejelzéseket az előző választásokon – különösen a 2016-os kampánya során – felülmúlta.

„Ez egy szoros verseny lesz a végsőkig” – mondta Harris a Georgia állambeli Savannahban, a hét kulcsfontosságú csatatérállam egyikében, amely valószínűleg meghatározza a választás kimenetelét, egy zsúfolásig megtelt arénában. Hozzászólására azután került sor, hogy több közvélemény-kutatás, köztük a Fox News új felmérései is megjelentek, amelyek szerint a kulcsfontosságú, ún. csatatér államokban hibahatáron belüli verseny van, és az országos felmérésekben Harris csak kismértékű előnyt mutat.

E biztató számok ellenére az alelnök figyelmeztette támogatóit:

„Ne fordítsunk túl nagy figyelmet a közvélemény-kutatásokra, mert esélytelenebbként indulunk”.

Hozzátette: „Kemény munka áll előttünk. De mi szeretjük a kemény munkát. A kemény munka jó. És az önök segítségével nyerni fogunk novemberben”.

Trump eközben elutasította Harris közvélemény-kutatási adatainak megbízhatóságát, és sajátja helytállását hangsúlyozta. A Fox News Channelen Martha MacCallumnak adott nemrégiben adott interjújában azt állította Harrisről: „Nem sikeres. Nekem van sikerem. A spanyolajkú szavazók körében remekül teljesítek. Jól szerepelek a fekete férfiak körében is. Jól szerepelek a nők körében. Nagyon jól állunk a közvélemény-kutatásokban.”

A volt elnök magabiztosságát annak ellenére fejezte ki, hogy a legutóbbi felmérések szerint a verseny egyre szorosabbá válik. Trump kampánya azonban gyakran hivatkozik a 2016-os teljesítményére, ahol valóban sok közvélemény-kutató előrejelzésével dacolva nyerte meg az elnökséget. Harris óvatosságra intő üzenete sok demokrata stratégával rezonál, akik emlékeznek a 2016-os felfordulásra, és óvakodnak az önelégültségtől.

A november 5-én megtartandó választásokig kevesebb mint három hónap van hátra, és mindkét kampány fokozza erőfeszítéseit, felismerve, hogy minden szavazat számít a szorosnak ígérkező referendumon.

Kamala Harris beosztottja szerint a „cionisták” irányítják az amerikai politikát – Neokohn

Mintha kötelező lenne az antiszemitizmus Kamala Harris stábjában.