Videó: Lövöldözés történt a müncheni izraeli konzulátus közelében

A német biztonsági erők semlegesítették a lövöldözőt, de állítólag „nagyszabású rendőrségi művelet” van folyamatban a környéken.

Egy fegyveres tüzet nyitott csütörtökön a müncheni izraeli konzulátus közelében. A német biztonsági erők semlegesítették a lövöldözőt – közölte Izrael ottani képviselete.

Más sérültekről nem érkezett jelentés.

„Lövöldözés történt a müncheni izraeli főkonzulátus közelében. A konzulátus ma zárva tart a müncheni olimpiai mészárlás emlékére rendezett megemlékezés miatt, és a konzulátus munkatársai közül senki sem sérült meg az incidensben” – olvasható az izraeli külképviselet által kiadott közleményben. „A lövöldözőt a német biztonsági erők semlegesítették, a helyzetet ellenőrzésük alatt tartják”.

כאן חדשות on X (formerly Twitter): „ניסיון פיגוע בגרמניה: יריות נורו לעבר הקונסוליה הישראלית במינכן – אין נפגעים, היורה נוטרל@DovGilHar pic.twitter.com/FQGgBTeSfE / X”

ניסיון פיגוע בגרמניה: יריות נורו לעבר הקונסוליה הישראלית במינכן – אין נפגעים, היורה נוטרל@DovGilHar pic.twitter.com/FQGgBTeSfE

A Der Spiegel című német lap arról számolt be, hogy „nagyszabású rendőri művelet” zajlik a környéken, amelyet lezártak a forgalom elől.

A támadás az 1972-es müncheni mészárlás 52. évfordulóján történt, amikor a Fekete Szeptember nevű palesztin terrorcsoport nyolc fegyverese berontott az izraeli csapat olimpiai szálláshelyére, megölt két izraelit és elrabolt kilencet.

Később mind a kilenc túsz, valamint a nyolc terrorista és egy német rendőr meghalt a nyugatnémet rendőrség elfuserált mentőakciója során. A három túlélő elkövetőt letartóztatták, majd a következő hónapban szabadon engedték a Lufthansa 615-ös járatának eltérítését követő túszcsere során.

Lebuktak: Bajorországban akartak zsidókat mészárolni az iráni halálosztagok – Neokohn

A bajor állambiztonság iszlamista szélsőségesek által Irán megbízásából készülő merényletet leplezett le.

Bella Hadid: Nem tudtam, hogy izraelieket mészároltak le a müncheni olimpián – Neokohn

A palesztin modell hiányos történelemtudását okolja a balul elsült Adidas-kampányért.