A lubavicsi Rebbét gyalázta Candace Owens, a konzervatívok volt üdvöskéje

A Chábád azzal vádolja Candace Owens-t, hogy „teljes tudatlanságot” tanúsított azzal, hogy Menachem Mendal Schneerson rabbit támadta. 

Az elmúlt hónapokban a korábban Izrael-párti amerikai műsorvezető egyre inkább összeesküvés-elméletek és bizarr hiedelmek örvényébe süllyedt.

Owens olyanokat állított az elmúlt időszakban, hogy Brigitte Macron, a francia elnök felesége férfi; hogy Joszif Sztálin titokban zsidó volt; és hogy az Izrael-barát lobbi állt JFK meggyilkolása mögött.

Csütörtökön Owens figyelmét Schneerson rabbi, a Chábád mozgalom 30 éve elhunyt szellemi vezetője felé fordította.

Egy vita során, amelyet Piers Morgan moderált a YouTube-on Shmuley Boteach rabbival, aki maga is a Chábád egykori küldöttje volt, azt állította, hogy Schneerson rabbi a zsidó faji felsőbbrendűség híve volt.

„Mit prédikált Schneerson rabbi?” – kérdezte Owens.

„Nos, ő a zsidó felsőbbrendűséget, minden nem zsidó gyűlöletét hirdette.

Nem kell hinniük nekem, mert ha ezt mondanám, azt mondanák, hogy ‘ez antiszemitizmus’.

„Inkább annak a két zsidó professzornak a szavát kell hinniük, akik lefordították a művét. Ezeknek a szerzőknek a neve Israel Shahak és Norton Mezvinsky, és a könyvük címe: Zsidó fundamentalizmus Izraelben. 

30 éve hunyt el a Lubavicsi Rebbe – Neokohn

A Rebbe legfontosabb hivatásának az egyes zsidó személyek és a zsidó közösségek támogatását tartotta.

„Végig lehet nézni a beszédeit, és látni fogjuk, hogy folyamatosan arról beszél, hogy a nem zsidóknak más fajnak kellene lenniük… El kell fogadnunk a tényt, hogy vannak zsidó radikálisok, és a zsidó közösségnek kötelessége számon kérni őket.”

Az Owens által hivatkozott könyv – amelyet a kiadója „rendkívül ellentmondásosnak” nevezett – azt vizsgálja, hogy a vallási szélsőségesség hogyan hatott az izraeli állam fejlődésére.

A könyvet Shahak izraeli vegyész, holokauszttúlélő és emberi jogi aktivista, valamint Norton Mezvinsky amerikai zsidó történész és a cionizmus kritikusa írta.

A Jewish Fundamentalism in Israel (Zsidó fundamentalizmus Izraelben) című írásában a páros a lubavicsi Rebbét bírálta, mint az izraeli militarizmus lelkes támogatóját, akit azzal is megvádoltak, hogy olyan szélsőséges telepeseknek jelentett inspirációt, mint Baruch Goldstein, aki 1994-ben 29 palesztint mészárolt le a pátriárkák sírjánál. 

A Chábád szóvivője, Yaakov Berman Owens állításaira reagálva azt mondta, hogy a nő „teljes tudatlanságot tanúsított az idióta, személyeskedő támadásával” Schneerson rabbi ellen.

„Izrael Shahak egy lejáratott, öngyűlölő zsidó volt – és az a tény, hogy úgy idézi őt, mintha valami elismert tekintély lenne, arra utal, hogy olyan vizekre evezett, amelyek túl mélyek számára”

– mondta.

„Schneerson rabbi számtalan órányi előadást tartott, és több száz könyve jelent meg. Shahak nem fordította le a műveit, és nem tudósa a tanításainak, és semmi érdemlegeset nem publikált, ha egyáltalán publikált valamit Schneerson rabbival kapcsolatban. Még csak nem is hallottam soha arról a második professzorról [Mezvinsky], akiről azt állítja, hogy lefordította Schneerson rabbi munkáját”.

Candace Owens esete bizonyítja a szélsőjobb és radikális baloldal közeledését – Neokohn

A riválisok egyesítik erőiket, és a korábbi ellenségek most barátokká válnak, a közösség pedig részt vesz a kijelölt bűnbak megbüntetésében.

Berman hozzátette, hogy “Schneerson rabbi az életét az egység, a kedvesség és a személyválogatás nélküli szeretet ápolásának szentelte minden ember között. Vajon tudja-e, hogy hány nem zsidó kereste fel Schneerson rabbit bölcsessége, áldása és kedvessége miatt?”

„Így válaszolt Schneerson rabbi a New York-i polgármesternek, David Dinkinsnek, aki a két [politikai] oldalról beszélt: 

A Rebbe azt mondta: „[Mi] egy oldal vagyunk, egy nép, amelyet New York vezetése egyesít.””

Az X-en Robert F Kennedy Jr, aki nemrég visszalépett az elnökválasztástól, hogy Donald Trumpot támogassa, védte meg a rebbét.

Owens megjegyzéseit elítélve a következőket írta: „Ezek a szavak beteges és nyilvánvalóan pontatlan leírásai egy nagyra becsült szent embernek, akit minden vallású ember tisztelt és szeretett.

Schneerson rabbi a hamisítatlan szeretet, a tolerancia, a tisztelet és az egyetemes igazságosság üzenetét hirdette az egész emberiség számára.

Apám spirituális mentorának tekintette őt, és tanácsot kért tőle az erkölcs és etika különféle kérdéseiben. Egyszer meglátogatta a Rebbét hajnali kettőkor! Amerikaiakként el kell határolódnunk az antiszemitizmus aggasztó mértékű növekedésétől. Egységre van szükségünk az országunkban, nem pedig megosztottságra. Ez az, amit Schneerson rabbi képviselt.”

A nácikat mentegették és Churchill-t gyalázták Tucker Carlson új műsorában – Neokohn

Egyre gyorsabban halad a lejtőn lefelé a konzervatív műsorvezető.