Faképnél hagyta a demokratákat a leghíresebb zsidó sztárügyvéd

„Már nem vagyok demokrata” – jelentette ki Alan Dershowitz.

Alan Dershowitz augusztus végén a Zev Brennerrel készített Talkline interjúban jelentette be, hogy nem támogatja többé a Demokrata Pártot, válaszul a Hamász támogatására, amelynek tanúja volt a Demokrata Nemzeti Konvención kívül.

Dershowitz ismert amerikai jogász és jogászprofesszor, aki az amerikai alkotmányjog és az amerikai büntetőjog területén végzett munkájáról ismert.

Brenner kérdésére, hogy mit érez a konvención történt eseményekkel kapcsolatban, Dershowitz azt mondta:

„Nagyon boldogtalan voltam. Ez volt a legzsidó-, Izrael- és cionista-ellenesebb kongresszus, amit valaha is tapasztaltam…”.

„Hadd mondjam el, miért ez volt a legrosszabb kongresszus a történelemben, szerintem [az] amerikai történelemben” – mondta Dershowitz Brennernek. „Több zsidóellenes, cionistaellenes ember beszélt – kezdve AOC-vel (Alexandria Ocasio-Cortez), egy szánalmas anticionistával. Aztán persze ott volt Liz Warren, aki az egyik legzsidóellenesebb ember a szenátusban. Aztán ott volt Bernie Sanders, aki az egyik legzsidóellenesebb ember a szenátusban. Aztán, hogy mindennek a tetejébe, ott volt a modern amerikai történelem egyik legrosszabb antiszemitája… Tegnap este, a konvención… Sharpton tiszteletes… a fickó, aki pogromot provokált Crown Heightsban.”

Dershowitz hozzátette, hogy bár a demokraták utasították a „zsidóellenes” szónokokat, hogy ne beszéljenek Izraelről, mégis platformra állították őket, „legitimálva” őket.

Dershowitz továbbá azzal vádolta meg a demokratákat, hogy Josh Shapiro kormányzónak a zsidó identitása miatt akadt el a karrierje a pártban.

Tömegesen fordulnak el a zsidó szavazók a demokratáktól, Trump egyre népszerűbb – Neokohn

A zsidó szavazók körében Donald Trump lehet a valaha volt legnépszerűbb republikánus elnökjelölt.

„Ha a neve [John Sheppard lenne], nem pedig Josh Shapiro, akkor ő lett volna a demokrata jelölt” – mondta Dershowitz, majd később hozzátette: ”Nem hiszem, hogy Kamala Harris antiszemita lenne. Nem hiszem, hogy csak azért nem Shapirót választotta, mert zsidó, [vagy] csak azért, mert nem szereti a zsidókat… Szerintem nagy nyomást gyakoroltak rá. 

Tudjuk, hogy nagy nyomást gyakorolt rá a Demokrata Párt kemény baloldala, és tudta, hogy ha Josh Shapirót jelöli tüntetések lettek volna”.

Az ügyvéd később elmondta, hogy maga sem volt Shapiro legnagyobb támogatója, különösen a Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel kapcsolatos negatív megjegyzései miatt.

Miközben Joe Biden amerikai elnököt barátjaként jellemezte, akivel hosszú közös múltja van, Dershowitz bírálta is az elnököt, amiért azt állította, hogy a terrorpárti tüntetőknek, akik kerítéseket döntöttek le, a Hamászt éltették és amerikai zászlókat égettek, „talán jó érveik vannak”.

„Én már nem vagyok demokrata. Független vagyok” – mondta Dershowitz, hozzátéve, hogy a későbbiekben az alapján dönti el, kire fog szavazni, hogy hogyan reagálnak a jelöltek egy esetleges iráni támadásra. Azt mondta, nem fogja felfedni szavazatát „talán november 1-jéig”, hogy a jelenlegi kormányzatot Izrael-pártibb álláspontra ösztönözze. 

Kamala Harris beosztottja szerint a „cionisták” irányítják az amerikai politikát – Neokohn

Mintha kötelező lenne az antiszemitizmus Kamala Harris stábjában.