Izrael egyetlen légicsapással likvidálta a Hezbollah elit erőinek vezérkarát

Még ki sem heverik az előzőt, máris újabb csapás éri a libanoni terroristákat.

Az IDF légicsapása pénteken végzett a Radwan-erők tíz magas rangú parancsnokával, köztük Ibrahim Akillal, Bejrút Dahieh negyedében.

A találkozóról először az Al Jazeera számolt be, amely arról is beszámolt, hogy a találkozó egy parkolóház földalatti szintjén volt, és hogy az IDF csapást négy rakétával hajtották végre.

Az izraeli hadsereg rádiója szerint az egész találkozó néhány órán át tartott, és ez nem egy régóta tervezett merénylet volt, hanem inkább egy „operatív lehetőség” kihasználása, miután hírszerzési információk érkeztek arról, hogy Akil és más a magas rangú vezetők egy földalatti helyszínen gyűltek össze.

Al Arabiya English on X (formerly Twitter): „An eyewitness video shows the aftermath of the Israeli airstrikes on the southern suburbs of Lebanon’s capital Beirut. The strike targeted senior Hezbollah figure Ibrahim Aqil, sources have confirmed to Al Arabiya.#Israel #Lebanon Read more: https://t.co/cxxLx5neCQ pic.twitter.com/7OGbluI59z / X”

An eyewitness video shows the aftermath of the Israeli airstrikes on the southern suburbs of Lebanon’s capital Beirut. The strike targeted senior Hezbollah figure Ibrahim Aqil, sources have confirmed to Al Arabiya.#Israel #Lebanon Read more: https://t.co/cxxLx5neCQ pic.twitter.com/7OGbluI59z

Annak ellenére, hogy egy földalatti helyszínek támadása bonyolult feladat, amint a hírszerzés beérkezett, az IAF (izraeli légierő) gyorsan megtervezte a műveletet. A tervet azonnal továbbították az IDF vezérkari főnökének, Herzi Halevinek, aki jóváhagyta a csapást, és politikai jóváhagyásra felterjesztette azt.

Miután a támadást a politikai vezetés is jóváhagyta, a csapást végrehajtották.

A Maariv izraeli biztonsági tisztviselőket idézett, akik szerint „Naszrallah most a két legfontosabb ember nélkül maradt, aki minden helyzetértékelésnél mellette ültek. Amikor ‘a háború új szakaszáról’ beszélünk, pontosan erre gondolunk. Eddig Bejrút volt a vörös vonal – most már nincsenek vörös vonalak”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Izrael a bármelyik pillanatban megindíthatja a hadjáratot a Hezbollah ellen – Neokohn

A Hezbollah elleni háború nagyon is reális lehetőségnek látszik – írja az Israel Hayom.

Izraeli tábornok: Hatalmas csapást mértünk az iráni stratégiára – Neokohn

Az iráni és libanoni támadások meghiúsítása megváltoztatta a hadszínteret – állítja Zvika Hajmovics tartalékos dandártábornok, az Izraeli Légvédelmi Parancsnokság volt parancsnoka.