Izrael éjszaka megint lecsapott a gázai terroristákra

A lépés válasz volt arra, hogy a Hamász rakétatámadást hajtott végre Izrael ellen, ám szerencsére semmilyen kárt nem okozott.

Az Izraeli Védelmi Erők az éjszaka támadást hajtott végre a Gázai övezetben, miután ottani terroristák rakétát lőttek ki a zsidó állam déli területére. A rakéta egy mezőn csapódott a földbe. Robbanása némi riadalmat okozott a környéken, de más következménye nem lett.

„Röviddel ezelőtt, az Izraeli Védelmi Erők légi járműve egy Hamász terrorszervezethez tartozó katonai pozíciót támadott a Gázai övezet déli részén” — idézte az Új Kelet online a hadsereg Twitter-üzenetét.

Az izraeli hadsereg irányelvéhez hűen az övezet irányítóját, a Hamászt teszi felelőssé mindenért, ami a területén történik vagy onnan ered. Sérülésről nem érkezett jelentés — írja az izraeli magyar lap.

Hétfőn, helyi idő szerint röviddel este fél 9 előtt, aktiválódtak a rakétára figyelmeztető szirénák a Gázai övezettel határos Kerem Salom közösségben. A hadsereg egy rakétaindítást azonosított az övezetből a zsidó állam felé.

A legutóbbi gázai rakétatámadásokra szeptember 15-én és 16-án került sor, válaszul az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein Izraellel kötött normalizációs megállapodására. Gázai terroristák összesen 15 rakétát lőttek ki Izraelre, melyből a Vaskupola védelmi rendszer elfogott kilencet — emlékeztet az Új Kelet online.

A rakétákra reagálva az izraeli hadsereg légicsapásokat hajtott végre a Gázai övezetben, megsemmisítve a terrorszervezet számos pozícióját.

A támadás az augusztus végén elért legfrissebb tűzszüneti megállapodás megszegésének minősült, ami Katar közvetítésével született.

Az Új Kelet online teljes cikkét itt olvashatja el.

https://neokohn.hu/2020/09/25/erdogan-elerte-hogy-15-ev-utan-ujra-valasztasokat-tartsanak-a-palesztinok/