A szlovén kormányfő gratulált elsőként Trump győzelméhez

Janez Jansa számára meglehetősen egyértelmű, hogy az amerikai nép újabb négy évnyi bizalmat szavazott Donald Trump elnöknek és Mike Pence alelnöknek.

A Twitter azért nem ilyen biztos a dologban, és azzal a megjegyzéssel látta el a szlovén miniszterelnök jókívánságait, hogy azok közzétételének időpontjában hivatalos források még nem hirdettek eredményt.

Janez Janša on Twitter: „It’s pretty clear that American people have elected ⁦@realDonaldTrump⁩ ⁦@Mike_Pence⁩ for #4moreyears. More delays and facts denying from #MSM, bigger the final triumph for #POTUS. Congratulations ⁦@GOP⁩ for strong results across the #US ⁦@idualliance⁩ ⁦ pic.twitter.com/vzSwt9TBeF / Twitter”

It’s pretty clear that American people have elected ⁦@realDonaldTrump⁩ ⁦@Mike_Pence⁩ for #4moreyears. More delays and facts denying from #MSM, bigger the final triumph for #POTUS. Congratulations ⁦@GOP⁩ for strong results across the #US ⁦@idualliance⁩ ⁦ pic.twitter.com/vzSwt9TBeF

Az Index emlékeztet rá, hogy Janez Jansa már október 23-i Twitter üzenetében is támogatásáról biztosította és győzelemre buzdította Donald Trump amerikai elnököt demokrata párti kihívójával, Joe Bidennel szemben:

„Tiszteletben tartjuk Joseph Biden nehéz, tragikus életútját és néhány régi politikai eredményét. De ha megválasztanák, az egyik leggyengébb amerikai elnök lenne a történelemben, most, amikor a szabad világnak – jobban, mint valaha – erős Egyesült Államokra van szüksége. Gyerünk, nyerd meg, Donald Trump!”

https://neokohn.hu/2020/11/04/trump-szerint-gyozott-de-csalastol-tart/