Az iráni tévé politikai szakértőnek nézte Roger Waterst

Az iráni állami televízió kedden helyreigazításra kényszerült, miután politikai elemzésként tálalta a Pink Floyd egykori basszusgitárosának Joe Biden megválasztott amerikai elnökkel kapcsolatos megjegyzéseit — írja az i24news.

A műsorszolgáltató előzőleg az orosz állami propaganda csatorna interjújának egy részletében szakértőként mutatta be Waterst, aki szerint „Bidenben nem lehet megbízni”.

Donald Trump amerikai elnök újraválasztása „a világon mindenkinek még rosszabb lett volna, de ez Bident nem teszi jó jelöltté”

— mondta Waters az RT „Going Underground” című műsorában.

Roger Waters kirohanása a „zsidó milliárdos” és a cionizmus ellen – Neokohn

A Pink Floyd egykori frontembere évek óta BDS támogatója, és rendszeresen tesz gyűlölködő megjegyzéseket Izraellel szemben.

„Biden az Amerikai Egyesült Államokat uraló oligarchia háborús uszító szolgája, és az is marad, bármeddig lesz is az Egyesült Államok elnöke. Egyáltalán nem lehet benne megbízni”

— tette hozzá Waters.

A perzsa állami televízió Telegram csatornáján közölte, hogy Watert a reggeli műsorban „tévesen nevezték politikai szakértőnek”, és ehelyett „társadalmi-politikai zene területén folytatott” aktivistaként határozta meg.

A helyi ellenzéki média, az Etemad szerint a műsorszolgáltató hibát követett el Biden idő előtti kritizálásával.

Waters a Pink Floyd egyik társalapítója és szókimondó politikai aktivista, aki pacifista, Izrael-ellenes kiállásairól ismert.

Visszavágás: levették műsorról Roger Waters új koncertfilmjét – Neokohn

Egy zsidó szervezet tiltakozása miatt döntöttek úgy Los Angelesben, hogy nem vetítik többet az antiszemitának tartott zenész új koncertfilmjét.