Ingyenesen nézhetővé tették az LGT meggyilkolt gitárosáról szóló filmet

A Siess haza, vár a mama című dokumentumfilm alkotói Barta Tamás halálának évfordulójáig tették elérhetővé a filmet a YouTube-on. Attól tartanak, hamarosan betiltják a filmet – írja a hvg.hu 

Február 16-án lesz 39 éve annak, hogy vitatott körülmények között meghalt az LGT Amerikába emigrált gitárosa, Barta Tamás, ezért Hajdu Eszter rendező és a stáb eddig a napig ingyenesen elérhetővé tették a róla szóló, Siess haza, vár a mama című dokumentumfilmet a Youtube-on.

A film rendezőjével a Neokohnon is olvasható volt egy interjú.

Lapunk arról is beszámolt, hogy  Barta Tamás egykori barátja és üzlettársa ügyvédjén keresztül igyekezett megakadályozni a magyarországi bemutatókat. A hvg.hu információ szerint a készítők attól tartanak, hogy végül sikerülni fog a film betiltása.

A teljes film: 

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Ki ölhette meg az LGT sztárgitárosát? – Neokohn

Kultúrtörténeti emlékfilmnek indult, de lehet, hogy folytatásos krimi-dokumentummá érik Hajdú Eszter legújabb alkotása. Interjú a holokauszt-traumával küszködő anya egyetlen fiáról, Barta Tamásról, az LGT egykori szupersztárjáról.